ΟΙ ΣΕΜΝΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Όταν ο πιθηκάνθρωπος εγκατέλειπε τα σπήλαια και τα δέντρα, μετεξελίσσεται σε homo sapiens και άρχιζε δειλά μα σταθερά να διανοείται, εκείνη ακριβώς την μεγάλη στιγμή της υπαρξιακής του ανέλιξης του δημιουργείται το μεγάλο ερώτημα. Τι είναι η ζωή; Πού πορεύομαι σαν σκεπτόμενο ον; Και ακριβώς εκείνη την στιγμή αρχίζουν και τα δεινά του. Μόνο που στην μικρή Ελλάδα μια κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη κορυφαίοι φιλόσοφοι όπως ο μεγάλος δάσκαλος του αναλυτικού στοχασμού Αριστοτέλης στα πολιτικά του μας θυμίζει ότι τελικά ο άνθρωπος είναι πολιτικό ζώο. Και δίδαξε την Ελλάδα και την Ευρώπη και φυσικά και τους υπόλοιπους λαούς ότι ήρθε η ώρα να δημιουργηθούν οι κοινωνίες , οι νόμοι τα πολιτεύματα. Ο δε Σωκράτης την ίδια περίοδο παρ΄ ότι ζούσε την εποχή της ολιγαρχικής διακυβέρνησης αποφαίνεται ότι η δημοκρατία είναι το ιδεωδέστερο πολίτευμα μόνο που για να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά χρειάζεται πολλούς μα πάρα πολλούς Δημοκράτες και φυσικά όχι διεφθαρμένους δημαγωγούς.

Αιώνες μετά ήρθε η ώρα πού το προσφυγικό και οι μετανάστες από χώρες με διεφθαρμένες μοναρχίες κατακλύζουν την Ελλάδα και την Ευρώπη και οι δήθεν δημοκρατικές χώρες νωρίς-νωρίς δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό. Μάς δείχνουν απροκάλυπτα πώς η πραγματική δημοκρατία στις χώρες τους βρίσκεται εν υπνώσει, είναι γράμμα κενό χωρίς ουσία και περιεχόμενο. Απροκάλυπτα πλέον δείχνουν την εμπάθεια τους στους Έλληνες πνιγμένοι ίσως στην ζήλεια μόνο και μόνο επειδή η μικρή Ελλαδίτσα τους δίδαξε πολιτισμό και Δημοκρατία.

Απεδείχθησαν λαοί χαμηλής στάθμης και φυσικά όχι μόνο σε ηθικό επίπεδο. Και έτσι στο πρώτο εμπόδιο διέστρεψαν, νόθευσαν, και απαξίωσαν την μεγάλη έννοια της Δημοκρατίας σε μια καρικατούρα δημαγωγικών αθλιοτήτων, σε ένα ακάθαρτο παιχνίδι κοινοβουλευτικού βερμπαλισμού ο καθένας  ξεχωριστά στην χώρα του αλλά και στο τέλος όλοι μαζί με μόνο στόχο να πλήξουν την Ελλάδα, να την γεμίσουν μετανάστες, ανθρώπους χωρίς ελπίδα και αύριο νομίζοντας ενδόμυχα ότι έτσι θα την κατακτήσουν. Μόνο πού οι Έλληνες γαλουχήθηκαν με δημοκρατικά ιδεώδη και όποιος επιχειρήσει να τα απαξιώσει στο τέλος αυτού του κύκλου σίγουρα θα είναι από χέρι χαμένος και κανένα επικοινωνιακό τρυκ  δεν θα βοηθήσει τους αναξιόπιστους.

Οι σεμνοπρεπείς αδιάφθοροι μεταρρυθμιστές της Ευρώπης εν μέσω ίσως της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης ζητούν από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις χωρίς όμως να μας δείξουν τα δικά τους δείγματα ικανοποιητικής γραφής .Ίσως γιατί τώρα ξέρουν ότι οι Ελληνικές προεκλογικές επιταγές παρέμειναν διάτρητες και ακάλυπτες.

Και με χαρά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια κυβέρνηση πού εξαπάτησε τον λαό της και απαξίωσε την Δημοκρατία.

ΔΗΜ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ