ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΤΡΑ!!!!

Μετά από την παρέμβαση που έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και οι συνεργάτες του ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που είχαν αρχικά παρουσιαστεί κι έτσι από την 1η Νοεμβρίου μπορούν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των πλοίων τα οποία προγραμματίζονται σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών της Ιθάκης και της Σάμης ιδιαίτερα κάτοικοι των οποίων ένιωθαν απομονωμένοι καθώς το ταξίδι προς την Πάτρα ήταν πραγματική «Οδύσσεια».

Την ικανοποίησή της για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη εξέφρασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλληνίας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία εξήρε τις προσπάθειες που κατέβαλαν το προηγούμενο διάστημα τόσο ο κ. Κουρουμπλής όσο και οι συνεργάτες του στο Υπουργείο.
«Όπως γνωρίζετε η Κεφαλονιά εξυπηρετείται με τη γραμμή Κυλλήνη-Πόρος και με το Αστακός-Ιθάκη το άλλο νησί. Για εμάς όμως η Πάτρα είναι το διοικητικό κέντρο που θα πάμε για λόγους ασθενείας, υπηρεσιών κι εμπορίου. Αυτή η γραμμή τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε αποσπασματικά και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα αυτή η γραμμή μπαίνει όλο τον χρόνο. Θα υπάρξουν πιθανώς δυσκολίες κτλ. αλλά επιτέλους μπαίνει και γι’ αυτό το λόγο είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.
Η 5ετία εξασφαλίζεται τον Μάρτη, δεν μπορούσε από τώρα. Κάθε Μάρτιο γίνεται προκήρυξη από το Υπουργείο, προκειμένου να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους οι εταιρείες.
Συνέβαλαν και οι δύο εταιρείες, υποχώρησαν και οι δύο σε μικρά σημεία γιατί πολλές φορές τα μικρά σημεία έχουν την σημασία τους. Ήταν για το καλό του τόπου μας να βρεθεί αυτή η λύση. Μας ενδιέφερε κυρίως η σύνδεσή μας με την Πάτρα γιατί τα άλλα δύο λιμάνια που εξυπηρετούν τα νησιά δεν έχουν υπηρεσίες και υποδομές.
Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τα νησιά μας είναι πολύ βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Εμείς φέτος και πέρυσι είχαμε μεγάλη αύξηση τουριστικού ρεύματος και γενικά τα Ιόνια. Νομίζω ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα συμβάλει άμεσα, στην περαιτέρω ανάπτυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Θεοπεφτάτου.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΑΜΗ–ΠΑΤΡΑ–ΙΘΑΚΗ, Ο ΕΕΣΠ
Ιδιαίτερη είναι η ικανοποίηση μας, καθώς ένα αίτημα του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών έγινε αποδεκτό, οπότε αναμένεται από 1η Νοεμβρίου 2017 η επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη.
Οι επίμονες προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με τελευταία παρέμβαση τον Ιούλιο, αλλά και οι συνεχείς πιέσεις των Φορέων προς την κατεύθυνση αυτή με αλλεπάλληλες συναντήσεις και κοινές ενέργειες, έφεραν το θετικό αυτό αποτέλεσμα.
Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας καθώς αποδείχτηκε ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις αγωνίες χιλιάδων κατοίκων των νησιών, εξασφαλίζοντας απευθείας πρόσβαση στην πόλη της Πάτρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, αγορά).

ΛΥΚΟΥΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗ
«Είναι μία άλλη, καινούργια μέρα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη» υπογράμμισε ο Διονύσης Λυκούδης 24 ώρες μετά το ΝΑΙ στην επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη από την 1η Νοεμβρίου, μιλώντας στο Σάκη Βούτο και στον Ionian Galaxy 90.8. Ο ιδιοκτήτης της Kefalonian Lines τόνισε ότι η εταιρεία αναλαμβάνει ένα μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο που όμως γίνεται μικρότερο καθώς έχει την πεποίθηση ότι οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί δεν είναι αγνώμονες και ξέρουν να στηρίζουν αυτούς που παίρνουν τα μεγάλα ρίσκα. Ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα στην πρόταση της Kefalonian Lines ως την μόνη ρεαλιστική πρόταση που έχει κατατεθεί για την γραμμή εδώ και χρόνια καθώς και τα δύο του παιδιά Σπυράγγελο και Αλεξάνδρα που ανέλαβαν το μεγάλο βάρος της οργάνωσης αυτής της πρότασης και που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει στην σημερινή θετική εξέλιξη. «Η Kefalonian Lines έδειξε για μία ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο αναλαμβάνοντας αυτό το τεράστιο ρίσκο» επεσήμανε ενώ, απαντώντας σε όλους αυτούς που έλεγαν ότι η οικογένεια Λυκούδη και ο Αλέξανδρος Παρίσης κρατούν κλειστή τη γραμμή Πάτρα-Σάμη για τα συμφέροντά τους είπε: «Πλέον έπεσαν οι μάσκες και αποδείχθηκε ποιοι είναι αυτοί που αγωνίζονται για τα συμφέροντα των νησιών μας».
Τέλος επεσήμανε ότι στα επόμενα χρόνια λόγω της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργου η γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη θα μπορεί να μεταφέρει Κεφαλονίτες, Θιακούς και επισκέπτες με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία εντός και εκτός των δύο νησιών.

Η IONIAΝ GROUP ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΗ!!!!
«Η IONIAΝ GROUP έδωσε λύση», τονίζει σε δελτίο τύπου η IONIAΝ GROUP, ας δούμε αναλυτικά τι υποστηρίζει:
ionian

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.