ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ  ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εστιατορίων που συμμετείχαν στις Εξειδικευμένες Διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό, καθώς και στην Ενημερωτική ημερίδα για την επέκταση του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σε νέους εστιάτορες της Κεφαλονιάς,  διοργανώνει σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας την Απονομή του Σήματος στα πιστοποιημένα εστιατόρια. 

Το Σήμα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα.

Η Απονομή στα εστιατόρια της Κεφαλονιάς, θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στις αίθουσες του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας (Λεωφ. Αντ. Τρίτση). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Υπεύθυνος της Δράσης.

 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης και θα απευθύνουν ομιλία οι κκ.                                      Ι. Καλαβρουζιώτης, Αναπλ. Καθηγητής ΕΑΠ, Α. Ζησόπουλος, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων, και Α. Κονιδάρης, Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας  διαδικτυακά μέσω του ιστοτόπου: http://www.teiion.gr. Γενικές πληροφορίες για την εκδήλωση στο τηλέφωνο 26710-25820 και ηλεκτρονικά στα e-mail: spytro@gmail.com και eratokoustoubar@gmail.com

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς.

Πρόγραμμα

11:00 – 11:15            Προσέλευση – Εγγραφές

11:15 – 11:30            Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμός

Ανδρέας Βιτωράτος, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων & Επιστημονικός Υπεύθυνος Δράσης (Δ.4)

11:30 – 11:50            “Ο ρόλος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην προώθηση δράσεων που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα. Επτανησιακή Διατροφή & Τουρισμός.”

Ανδρέας Βιτωράτος, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

11:50 – 12:10            “Σχέση Παραδοσιακής Κουζίνας και Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα”

Αναστάσιος Ζησόπουλος, Αρχιμάγειρας

12:10 – 12:30            “Η πιστοποίηση ως μοχλός ανάπτυξης σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον”

Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Αν. Καθηγητής ΕΑΠ

12:30 – 12:50            “Διαδικτυακό Marketing και Επιχειρήσεις Εστίασης”

Αγησίλαος Κονιδάρης, Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

12:50 – 13:00            Απονομή Σημάτων Επτανησιακής Κουζίνας

13:00  Λήξη Ημερίδας – Μπουφές

* Στους παρευρισκόμενους θα δοθεί  βεβαίωση παρακολούθησης.