ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Προχωράει στο στάδιο του διαγωνισμού, η διαδικασία για τον ψηφιακό και εργαστηριακό εξοπλισμό των σχολείων της Περιφέρειάς μας. Μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας από το ΕΣΠΑ 2014-20120, από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων, είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί απρόσκοπτα και σύντομα τα σχολεία μας θα παραλάβουν τον εξοπλισμό.

Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, με την αναλυτική καταγραφή των αναγκών των σχολείων μας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης , που αφορά στην ανανέωση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, στη συμπλήρωση όπου δεν είναι επαρκής, και σε νέα εργαστήρια που δημιουργούνται, σύμφωνα με τις αλλαγές που επέλθει στην εκπαίδευση και στη λειτουργία νέων δομών.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα παρακάτω είδη: ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ (DESKTOP), ΦΟΡΗΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ (LAPTOP), ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ (SHORT THROW PROJECTOR), ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ (ULTRA SHORT THROW WIFI PR, ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ Α4, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑ (WEB CAMERA), ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ Α4, ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ Α3, ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (ACCESS POINT), ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗΣ (HIGH-END WORKSTATION FOR SERVER FUNCT, ΜΕΤΑΓΩΓΕΑΣ (SWITCH), ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ EDULABS , ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (INTERACTIVE SET).

Για την Α/θμια και Β/θμια γενική εκπαίδευση έχουμε ωφελούμενες 262 Σχολικές μονάδες (παρακάτω πίνακας) με συνολικό ποσό 1.714.858 Ευρώ, όπου έχει ολοκληρωθεί η έγκριση και ένταξη και βρίσκεται στο στάδιο του διαγωνισμού. Για την Τεχνική Εκπαίδευση έχουμε ωφελούμενες 12 Σχολικές μονάδες με συνολικό ποσό 1.600,000 Ευρώ, όπου έχει ολοκληρωθεί η έγκριση και ένταξη και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων
Κωνσταντίνος Γκούσης

Οσο αφορά την Ιθάκη τα ωφελούμενα σχολεία είναι τα εξής:
Screenshot_4-11
Screenshot_6-7
Screenshot_7-6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.