ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ…

Η μάσκα ΔΕΝ σε εμποδίζει…

…Να κοιτάς ΨΗΛΑ…

…Να κοιτάς ΜΠΡΟΣΤΑ…

….Να σκέφτεσαι ΕΛΕΥΘΕΡΑ…

…να βαδίζεις προς το καλύτερο!

Ξεκινάμε το σχολείο με θετική ενέργεια. Τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας της Πολιτείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες.

Ξεκινάμε με πείσμα ότι θα τα καταφέρουμε και σε αυτή τη φουρτούνα, κι ας είναι όλα εναντίον μας.

Δεν μιλάω μόνο για τα παιδιά, μιλάω και για μας τους δασκάλους, που πρέπει να λειτουργούμε όχι με το φόβο, αλλά με το παράδειγμά μας. Και όχι με βάση τις προσωπικές μας κοσμοθεωρίες, αλλά με συναδελφικότητα και γνώμονα την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Όχι, δεν είναι όλα “καλώς καμωμένα”. Αλλά όχι, δεν είναι και όλα υπό διάλυση. Και δεν μπορούμε τους κόπους και τις προσπάθειές μας να λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία να τις εκμηδενίζουμε. Και δεν το λέω τώρα, θαρρώ πως μια δεκαετία στην εκπαίδευση το παλεύω στην πράξη, κι είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που το παλεύουμε, κι ας μας κρίνουν τζάμπα οι τιμητές των πάντων. Δεν έχει σημασία ποιος είναι στην κυβέρνηση, ποιος είναι στο Δήμο, ποιος είναι στην αντιπολίτευση. Εμείς είμαστε ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Δεν έχει σημασία αν είμαστε κομμουνιστές, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, ακροδεξιοί. Στο σχολείο είμαστε πάνω απ’ όλα ΔΑΣΚΑΛΟΙ.

Πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο. Ενάντια σε όλους όσοι θέλουν τον κόσμο αμόρφωτο, απλώς για να τον παρασύρουν ευκολότερα, να τον κάνουν να μισεί την επιστήμη, να πιστεύει θεωρίες συνωμοσίας, δεισιδαιμονίες, εν τέλει να φοβάται, να βλέπει εχθρούς παντού, να μοιρολατρεί.

Καλή σχολική χρονιά. Και με μάσκες και αντισηπτικά, ναι μπορεί να είναι καλή. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι καλή, διεκδικώντας το καλύτερο από την όποια εξουσία.

ΗΛΙΑΣ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΣ

Εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.