ΚΑΛΟΥΔΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ Η ΙΘΑΚΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΣΙΝ στην ΙΘΑΚΗ το Σάββατο 16-9-2017
Κατ΄ άρθρο 8.1 του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστο Μωραίτη,

Κύριε Πρόεδρε,
Με βάση το άρθρο 8 παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που έχει εκδοθεί και ψηφισθεί κατά νομοθετική εξουσιοδότηση:
«1. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καταρτίζει την ημερήσια διάταξη, στην οποία αναγράφει υποχρεωτικά τα θέματα που προτείνει ο περιφερειάρχης, η οικονομική επιτροπή και ένα θέμα από κάθε παράταξη. Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει και ένα τακτικό θέμα από κάθε παράταξη.»
Κατά συνέπεια, κατ΄άρθρο 8.1 του Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΣΙΝ,

ΖΗΤΑΜΕ
Την εγγραφή του εξής θέματος για τη συνεδρίαση του Σάββατου 16 Νοέμβρη 2017 του ΠΣΙΝ στη ξεχασμένη από αθηναϊκή ολιγαρχία-κομματοκρατία και από εσάς Ιθάκη !
(όπως και επί Νέας Δημοκρατίας-Σπύρου και έτσι και με τη δική σας εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ Γαλιατσάτου, επί 3 χρόνια ζητούσαμε επίμονα να γίνουν συνεδριάσεις εναλλάξ σε όλα τα νησιά και σε όλα τα μικρότερα και μικρά νησιά μας αλλά εσείς προτιμούσατε την απομόνωση από το λαό και τις τηλε-διασκέψεις):

1ο ΘΕΜΑ: Άλυτα και βαλτωμένα για χρόνια -και στα 3 δικά σας χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ- Προβλήματα της Ιθάκης: Έλλειψη νερού. Έλλειψη αποχέτευσης και μόλυνση των παραλιών, Έλλειψη συγκοινωνίας Ιθάκη-Πάτρα και μείωση του τουρισμού το 2017 και Λιμάνι Πίσω Αετού.

63η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΙΣΘΩΝ ΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

63η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
(Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Κανονισμού λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων)
Για τη μη καταβολή των οδοιπορικών-εξόδων μετακίνησης των Περιφερειακών Συμβούλων από τον Σεπτέμβρη 2016,

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Μωραίτη
Κοιν.: ΜΜΕ και ΜΚΔ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

Κύριε Περιφερειάρχη,
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιονίων Νήσων δεν εισπράττουν ούτε αμοιβή ούτε μισθό. Το ίδιο φυσικά και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων.
Παρά τη πρόβλεψη του νόμου, από την εποχή ΝΔ-Σπύρου και μέχρι την απερχόμενη εποχή ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου δεν μας έχει χορηγηθεί ούτε μία Γραμματέας σε κάθε Παράταξη. Όλα αυτά από κακότητα και χωριάτικη κουτοπονηριά, για να μας εμποδίζουν να ασκούν τα καθήκοντά μας της αντιπολίτευσης, που είναι κυρίως ο έλεγχος της εξουσίας και η ενημέρωση του λαού.
Περιόρισαν και αποξένωσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο από τον λαό της Επτανήσου ενώ αυτοί γυρνάνε με έξοδα πληρωμένα.
Τα οδοιπορικά ορίζονται με ανώτατη οροφή, χιλιομετρική απόσταση ανά χιλιόμετρο κλπ από διάταξη νόμου.
Η εξουσία Θ. Γαλιατσάτου μας ζητάει να υπογράψουμε και ντροπιαστική … υπεύθυνη δήλωση ότι είμασταν παρόντες στη συνεδρίαση, ενώ αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης! Αρκεί μία απλή διαβίβαση του πίνακα των παρόντων !
Στις λίγες (ελάχιστες) «συνεδριάσεις» που έγιναν χωρίς τηλεδιάσκεψη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καταβάλλουμε από τη τσέπη μας τα έξοδα μετακίνησης (αεροπλάνο ή φέρρυμπότ, βενζίνα, διόδια κλπ) και προσδοκούμε να τα πάρουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα 1-2 μηνών.
Η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-Θ. Γαλιατσάτου οι σύμβουλοι και παρασύμβουλοι πληρώνονται κανονικά. Και όμως σε εμάς τους μη αμειβόμενους δεν μας έχει καταβάλλει τα έξοδά μας μετακίνησης από τον Σεπτέμβρη 2016 μέχρι σήμερα, από τη συνεδρίαση που έγινε πριν ένα χρόνο στη Ζάκυνθο !
Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες κλπ μετακινούνται σχεδόν απεριόριστα.
Εμείς καταβάλουμε από μόνοι μας, εξ ιδίων, τα έξοδά μας.
Με βάση τα παραπάνω, και μετά από 37 μήνες εξουσίας,

Ερωτάσθε:
Ποιοι είναι οι μισθοί που εισπράττουν κάθε μήνα ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Σύμβουλοι, Παρασύμβουλοι κλπ ;
Γιατί καθυστερείτε απίστευτα για ένα χρόνο να καταβάλετε τα νόμιμα έξοδα μετακίνησης συνεδριάσεων των Περιφερειακών Συμβούλων ;

Κέρκυρα 7 Σεπτέμβρη 2017

Ο ΕΠΕΡΩΤΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.