«ΚΑΜΑΡΙΑ» ΓΟΝΕΩΝ…

«Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;»
Την ερώτηση αυτή έθεσε, ανήμερα της γιορτής, ο γνωστός και έγκριτος ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος newsbeast.gr σε νέους στην Αθήνα και οι απαντήσεις, από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, προκαλούν θλίψη και ανησυχία συνάμα.
Οι απαντήσεις ήταν σκέτες «άρες, μάρες, κουκουνάρες»!
Δεν ήξεραν τι έλεγαν τα παιδιά μπροστά από την κάμερα και διασκέδαζαν την απαράδεκτη άγνοιά τους με χαζοχαμόγελα.
Το περιεχόμενο του δίλεπτου βιντεοκλίπ προκάλεσε θύελλα έντονων αντιδράσεων αλλά και έντονο προβληματισμό με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και δικαιολογημένα.
Ας δούμε μερικές απαντήσεις των… φωστήρων…
• «Είναι εθνική γιορτή… δεν γνωρίζω τι ακριβώς γιορτάζουμε…»
• «Το ΟΧΙ…»
• «Εεεεεεεεεεεεε… δεν ξέρω…»
• «Δεν γνωρίζω…»
• «…Ούτε ξέρω… τα γενέθλιά της» είπε ένας νεαρός δείχνοντας τη φίλη του για να τη ρωτήσει στη συνέχεια «Ρε Σταυρούλα βοήθα με, πώς λέγεται αυτός με την τουρμπάνα; (εννοούσε τον Κολοκοτρώνη)… Για μια στιγμή να σκεφθώ, περιμένετε. Κάτι… απελευθέρωση… κάτι τέτοιο;»
• «Το ΟΧΙ του 1821…»
• «Δεν είμαστε καλοί μαθητές… Δεν ξέρουμε…». Στη συνέχεια η δημοσιογράφος ρωτάει τα δύο φιλαράκια. «Ποιοι πολέμησαν, ξέρετε;» και η απάντηση: «οι Έλληνες με τους Ιταλούς… κάτι τέτοιο…»!
• «Ααααα… δε… όχι…»
• «…Γιορτάζουμε την πάροδο της 24ης Μαρτίου…»!!!
• «Τον Ευαγγελισμό, ίσως…»
• «Το ΟΧΙ…»
• «Γιορτάζουμε το ΟΧΙ που δεν είπε ο Μεταξάς αλλά δεν ξέρω ποιος το είπε…»
Χάλια αδιόρθωτα. Χάλια που πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε για το μέλλον μας. Χάλια που αν δεν εργαστούμε για τη αντιμετώπισή τους δεν θα έχουμε ως λαός μέλλον!
Θα πρέπει βέβαια να προσθέσω ότι υπήρξαν και παιδιά που απάντησαν σωστά αλλά αυτό δε μειώνει την τραγικότητα της κατάστασης.
Είναι απαράδεκτο, τραγικό, ανησυχητικό, θλιβερό, καταστροφικό, αξιοθρήνητο να υπάρχει έστω και ένας Έλληνας νέος που να μη γνωρίζει τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου!
Ένα έθνος που δεν έχει ιστορική μνήμη δεν έχει μέλλον.
Η άγνοια αυτών των παιδιών πρέπει να θορυβήσει το υπουργείο Παιδείας το οποίο οφείλει να λάβει τα μέτρα που χρειάζονται. Την ίδια ώρα και οι γονείς των παιδιών αυτών έχουν χρέος να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος γιατί τα «καμάρια» τους δεν είναι καθόλου καμάρια!
Θα πρέπει να προσθέσω ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα δύο άτομα διατύπωσαν την άποψη ότι τα παιδιά αυτά έκαναν πλάκα μπροστά στην κάμερα. Δεν ασπάζομαι την άποψη αυτή. Αν, όμως, είναι έτσι τα πράγματα η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική. Δεν είναι δυνατόν νέοι να κάνουν πλάκα για την εθνική μας επέτειο. Προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας. Επίσης κάποιος ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά πήραν χαρτζιλίκι από τη δημοσιογράφο για να πουν αυτά που είπαν! Και πάλι δεν νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο, αλλά αν ο ισχυρισμός αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τότε το πρόβλημα είναι ακόμα εντονότερο γιατί καταδεικνύει ότι υπάρχουν νέοι που πουλάνε το πιστεύω τους και την εθνική τους επέτειο για δύο φράγκα!
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Κολοκοτρώνης αλλού μας δείχνει να πάμε και αλλού πολλοί πηγαίνουν…
Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε καλά και θα θυμάστε ότι για να περνάτε καλά πρέπει εσείς να σκοτώσετε τις σκοτούρες σας πριν σας σκοτώσουν αυτές…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ
• Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessaris@gmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.