ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα (έλλειψη διδακτικού προσωπικού, ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή κτλ.), τα οποία έχουν επιδεινωθεί τελευταία εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της Χώρας. Μέρος από αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζει και η εκπαίδευση του όμορφου νησιού μας, η Ιθάκη, με κύριο τις μεταφορές των μαθητών.

Αναγνωρίζω πλήρως το δίκαιο αυτό αίτημα (δεν γνωρίζω ασφαλώς τις εξαιρέσεις του νόμου για τη δωρεάν μεταφορά κάποιων μαθητών), όμως θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την άποψη ότι οι διεκδικήσεις δεν αντιμετωπίζονται με καταλήψεις των δημοσίων σχολείων. Μπορεί η πολιτεία να καθυστέρησε να διορίσει το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό (πολύ δίκαιο το αίτημα των μαθητών), όμως αντί να απαντούμε με προσπάθειες «να ανοίγουμε τα σχολεία» κάποιοι αποφασίζουν να τα «κλείνουν», μια ώρα γρηγορότερα, με τις καταλήψεις.

Είναι, επίσης, γεγονός ότι η Ιθάκη κατέχει τα πρωτεία στις καταλήψεις των σχολείων κάθε χρόνο. Επικροτώ τη δημοκρατική ευαισθησία των συμπατριωτών μου στο να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά διαφωνώ με την επιλογή αυτής της διεκδίκησης. Διερωτώμαι, στα αλήθεια, αν οι γονείς και οι μαθητές σκέφτονται τις επιπτώσεις από την απώλεια των μαθημάτων. Πρέπει να επισημάνω ότι το κόστος από τις καταλήψεις των δύο τελευταίων χρόνων και την απώλεια των μαθημάτων από το κλείσιμο των σχολείων λόγω σεισμών δεν έγινε ορατό εξαιτίας του μπόνους των μορίων που πήραν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου από τους πρόσφατους σεισμούς.

Θεωρώ ότι είναι ώρα οι ΙΘΑΚΗΣΙΟΙ να αντιδράσουν σε αυτού του είδους τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Οι ισχνές «πλειοψηφίες» δεν είναι δυνατόν να επικρατούν σήμερα και στην εκπαίδευση και μάλιστα να μην ελέγχονται από τους αρμόδιους φορείς (;).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.