ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αυτές τις μέρες και ίσως και τις επόμενες ζούμε την καθημερινή αγωνία των παιδιών μας που αντί να μορφώνονται, αναγκάζονται σε καταλήψεις για να αντιμετωπίσουν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες ώρες θα πάνε χαμένες από τις ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες.

Εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες ώρες θα πάνε χαμένες επειδή η «πρώτη φορά αριστερά» στην Ελλάδα προσπαθώντας και εκτελώντας κατά διαταγή των δανειστών που ενδιαφέρονται μόνο για τις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρηματικών ομίλων περιλαμβάνει στα σχέδια της το λεγόμενο «Νέο σχολείο»  δηλαδή συγχωνεύσεις, αντιδραστικές αλλαγές, και κατηγοριοποιεί την εκπαίδευση με πλήθος αντιδραστικές αξιολογήσεις μειώνοντας φυσικά και τις χρηματοδοτήσεις.

Μεταφέροντας τα βάρη στους Δήμους με δαπάνες που αφορούν μεταφορές, πετρέλαιο, και άλλα λειτουργικά έξοδα με μηδαμινό όμως προϋπολογισμό όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η λεγόμενη λαϊκή οικογένεια πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι σε μια άδεια τσέπη για να καλύψει τα έξοδα των παιδιών της σε μεταφορές, φροντιστήρια, ακόμα και βιβλία αλλά και τόσα άλλα πού τα παιδιά μας χρειάζονται.

Η «πρώτη φορά» με το «νέο σχολείο» μας δείχνει από νωρίς τα δόντια της για το πώς εννοεί την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Προφανώς και δεν τους χρειάζονται μορφωμένοι Έλληνες από την λαϊκή τάξη αφού τους αρκούν τα παιδιά των εκλεκτών που φυσικά και δεν φοιτούν σε δημόσιες αλλά σε ιδιωτικές σχολές και καμία ανάγκη για μεταφορά, βιβλία, θέρμανση, φροντιστήρια και άλλα έχουν. Η ικανοποίηση των δανειστών μόνο μετράει. Όλα τα άλλα είναι απλά μια πρόσθετη ενόχληση.

Να τους χαιρόμαστε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.