ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ !!!

Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε, μένοντας κλεισμένοι στο σπίτι, υπό το απειλητικό βλέμμα του αξ. Χαρδαλιά, που τα πάντα θωρεί, το γλυκανάλατο σποτάκι της Πολιτικής Προστασίας, που συνοδεύεται από γνωστή μελωδία του νέου εθνικού μας μουσουργού Διονύση Σαββόπουλου, να εξυμνεί την προσπάθεια των ανθρώπων της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και όλων εκείνων που εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας μας.

Και μέχρι εδώ καλά, κανείς δεν μπορεί να μην υποκλιθεί σε αυτούς τους ανθρώπους , που με κίνδυνο της ασφάλειας τους και της υγείας τους, μάχονται και εργάζονται για την δική μας ασφάλεια, προστασία και υγεία.

Αλλά θα πρέπει να μας απαντήσουν οι εμπνευστές του συγκεκριμένου σποτ, κάτοχοι κυβερνητικών θέσεων σήμερα, αλλά και στο παρελθόν και δυστυχώς και αύριο, ποια ήταν η γνώμη τους για όλους αυτούς που μέχρι χθες τους χαρακτήριζαν τεμπέληδες και πλεονάζοντες, ποια ήταν η γνώμη τους όταν απέλυαν δασκάλους και πετσόκοβαν τους μισθούς τους, όταν άφηναν απλήρωτες εφημερίες γιατρών και νοσηλευτών, όταν παρέδιδαν τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς βορά στις ορέξεις των μεγαλεμπόρων και των καρτέλ, όταν κρατούσαν όμηρους σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας τους συμβασιούχους οδοκαθαριστές, όταν δικαιολογούσαν και άφηναν ατιμώρητη την εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος υπαλλήλων super markets και ντελιβεράδων.

Θα πρέπει να μας απαντήσουν, τώρα που ξαφνικά ανακάλυψαν, αυτοί οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, πως υπάρχουν και οι κοπέλες των super markets, οι υπάλληλοι των φαρμακείων και οι φαρμακοποιοί, οι οδοκαθαριστές, οι ντελιβεράδες, οι δάσκαλοι, οι νοσηλευτές, οι γιατροί του Ε.Σ.Υ., τι έπραξαν και τι σκοπεύουν να πράξουν, συγκεκριμένα, γι΄αυτούς του ήρωες της διπλανής πόρτας που θα παραμείνουν και αύριο συνεπείς στο καθήκον τους, θα προσφέρουν και αύριο τις υπηρεσίες τους σε μια χειμαζόμενη κοινωνία.

«Οι άνθρωποι φαίνονται στα δύσκολα» μας αναγγέλλει η εκφωνήτρια του σποτ και συνεχίζει «και τώρα που είναι δύσκολα κοίτα τι κάνουμε εμείς» … Εμείς όμως βλέπουμε μία κυβέρνηση που θεσμοθετεί την εκ περιτροπής εργασία με μειωμένες αμοιβές, την τηλεργασία χωρίς ωράριο και την περαιτέρω ελαστικοποίηση όλων των εργασιακών σχέσεων συμπληρώνοντας τα τελευταία κομμάτια του εφιαλτικού παζλ που ξεκίνησε να στήνεται από την περίοδο των μνημονίων. Βλέπουμε μία κυβέρνηση που εν μέσω γενικού Lockdown φέρνει ένα αναχρονιστικό νομοσχέδιο για την παιδεία που μας γυρίζει τουλάχιστον πενήντα χρόνια πίσω στην εποχή του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» αποκλείοντας, με πολιτικά ανήθικο τρόπο, κάθε συλλογική και συνδικαλιστική αντίδραση λόγω των περιοριστικών μέτρων της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας. Βλέπουμε τα νοσοκομεία μας να παραμένουν ακόμη ανοχύρωτα, το υγειονομικό προσωπικό ακόμη και σήμερα να δουλεύει χωρίς τα αναγκαία μέσα για να εργαστεί με ασφάλεια και άνθρωποι να πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι χωρίς να τους έχει δει ένας γιατρός. Βλέπουμε μία κυβέρνηση που συνεχίζει να επιβάλλει περιορισμούς της ελευθερίας μας, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα την Δημοκρατία, μία κυβέρνηση που μας καλεί να «Μείνουμε Σπίτι» την ίδια ώρα που επιταχύνει τις διαδικασίες για τον πλειστηριασμό των σπιτιών μας (άνοιγμα Υποθηκοφυλακείων και Δικαστηρίων μόνο για εγγραφές υποθηκών και κατασχέσεων).

«Και όταν τελειώσουν όλα αυτά … γιατί θα τελειώσουν», όπως λέει και η εκφωνήτρια του σποτ, εμείς θα αντιληφθούμε για μια ακόμα φορά πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της κυβέρνησης για όλους αυτούς που εξυμνεί σήμερα για να υπηρετήσει τους δικούς της σκοπούς, για όλους αυτούς που είναι οι δικοί μας ήρωες και συμπαραστάτες, και είναι εδώ μαζί μας όχι μόνο σήμερα, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, αλλά ήταν και χθες και θα είναι και αύριο.

Για όλους αυτούς αξίζει να μείνουμε σήμερα σπίτι, όπως μας καλεί το σποτάκι, για να μπορούμε αύριο να κατεβούμε υγιείς στο δρόμο μαζί τους για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας κλέβουν σήμερα οι “Πολιτικοί Προστάτες” μας και να βγούμε πραγματικοί νικητές!!

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.