ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΛΙΘΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΕΤΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Το πρόβλημα ότι πιθανόν θα υπάρξει κατολίσθηση σε τμήμα λιθοδομής του Επαρχιακού οδικού δικτύου παραλίας του Μπροστά Αετού, είχε εντοπιστεί και διαβιβαστεί από εμένα στις αρμόδιες αρχές από τον Νοέμβριο του 2018.

Εφόσον δεν υπήρξε ενδιαφέρον από της Τεχνικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης και από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη. Τον Μάιο του 2019 μετά από ενημέρωση-καταγγελία και των κατοίκων της περιοχής και από την επίσκεψή μου στο σημείο του προβλήματος, απέστειλα έγγραφο και φωτογραφίες στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων επισημαίνοντας το πρόβλημα του τμήματος λιθοδομής του Επαρχιακού οδικού δικτύου στον Μπροστά Αετό, το οποίο κοινοποίησα και στο Λιμεναρχείο Ιθάκης, καθώς ξεκινούσε η τουριστική περίοδος ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος τόσο στα διερχόμενα οχήματα όσο και στους λουόμενους στην παραλία με την κατάλληλη σήμανση.

Το Λιμεναρχείο ανταποκρίθηκε άμεσα με τις δικές του ενέργειες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων του νομού με το υπ’ αρ. πρωτ. 40404/9510/31/05/2019 έγγραφό της έκρινε ότι το θέμα επί του παρόντος δεν το κρίνει βαρύνουσας και επείγουσας σημασίας.

Τον Δεκέμβριο του 2019 όμως, έγινε κατολίσθηση της λιθοδομής στο επίμαχο σημείο και ευτυχώς δεν υπήρξε ατύχημα.

Επισυνάπτω τα παρακάτω έγγραφα για ενημέρωσή σας.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΝΤΗΛΑΣ

Πρώην Έπαρχος Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.