ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Έχοντας πλήρη συναίσθηση πως η πραγματική δύναμη του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του, η Κίνηση Ενότητας κατέρχεται στις Πρυτανικές Εκλογές της 21ης Ιουλίου 2020 έχοντας ως όραμά της μια  δυναμική εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική πραγματικότητα. Στόχος είναι κάθε μέλος του πανεπιστημίου (φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικό προσωπικό και εξωτερικοί συνεργάτες) να απολαμβάνει μία δημιουργική και αλληλέγγυα καθημερινότητα, βασισμένη στην ισοτιμία και τον σεβασμό. Με διαφορετικούς ρόλους, όλοι ενωμένοι για τον ίδιο σκοπό: την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιδιώκει μία ακαδημαϊκή κοινότητα στην οποία θα αξιοποιούνται τα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία, ώστε να προσφέρουν περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί η ανθρώπινη ευφυΐα, η έμπνευση, η συνεργασία και η δημιουργικότητα.

Tο Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι ένα μικρού μεγέθους περιφερειακό ίδρυμα με Τμήματα σε τέσσερα νησιά, που παρά την ικανοποιητική για τον βραχύ του βίο διεθνή αναγνώριση και το κύρος που διαθέτει, αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Η Κίνηση Ενότητας επαγγέλλεται ένα είδος διοίκησης που εμπεριέχει σεβασμό στον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου και στην έως τώρα πορεία του. Επιπρόσθετα, είναι αποφασισμένη να στηρίξει την ολοκλήρωση της ένωσης των δύο ιδρυμάτων που συνδιαμόρφωσαν το νέο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που επιδιώκει: η ενότητα και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του πανεπιστημίου.

Σημαντική θέση στο πρόγραμμά της έχει η αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου των Ιονίων Νήσων σε δράσεις του πανεπιστημίου. Με τη δημιουργία θερινών σχολείων σε όλα τα νησιά-έδρες Τμημάτων, με την ίδρυση προγράμματος μετακίνησης καθηγητών, προσωπικού και φοιτητών ανάμεσα στα νησιά (Πρόγραμμα «Οδυσσέας»), με πνεύμα προσφοράς και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, στοχεύει να στηρίξει την εκπαίδευση και την έρευνα με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων για την πρόοδο και την ανάπτυξη του πανεπιστημίου και του τόπου. 

Σκοπός της Κίνησης Ενότητας είναι να υπηρετήσει το πανεπιστήμιο χωρίς περιττά λόγια, χωρίς ανώφελους σχεδιασμούς και εντυπωσιασμούς, εστιασμένη στο πραγματικό, το εφικτό, το προοδευτικό, με εξωστρέφεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία. 

Η Κίνηση Ενότητας καλεί την επιστημονική κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου να συμπορευτεί και να συνεργαστεί με διαφάνεια και αποφασιστικότητα για ένα πανεπιστήμιο δημοκρατικό, ισχυρό, εξωστρεφές, χωρίς προκαταλήψεις, αποστάσεις και διακρίσεις.

Κίνηση Ενότητας Ιονίου Πανεπιστημίου

Αθανάσιος Ευσταθίου, Υποψήφιος Πρύτανης

Μάρκος Αυλωνίτης

Ζωή Διονυσίου

Σωτήρης Λίβας

Κώστας Οικονόμου

Υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις

https://www.facebook.com/KinisiEnotitasIP/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.