ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Να ευχηθώ και αρχάς καλό κουράγιο σε όλους μας ελπίζοντας να περάσουμε με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες την πρωτόγνωρη αυτή θεομηνία που αντιμετώπισε η Ιθάκη και να συγχαρώ τις αρχές του νησιού μας για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν, αντιμετωπίζοντας ακραίες κυριολεκτικά καταστάσεις, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν μπορώ βέβαια να πω τα ίδια για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, καθώς ενώ είχε γίνει προειδοποίηση για το μέγεθος της κακοκαιρίας, δεν έλαβαν κανένα προληπτικό μέτρο και έτρεχαν κατόπιν εορτής.

Να ενημερώσω, σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μου, ότι οι δύο συμπολίτες μας που ήταν θετικοί λοίμωξης από κορωνοιό έχουν πλήρως αναρρώσει και δεν απαιτείται πλέον να ευρίσκονται σε καραντίνα, ενώ αρνητικοί βρέθηκαν και όλοι που ήλθαν σε στενή επαφή μαζί τους, καθώς αρνητικά ήσαν και όλα τα δείγματα που πήραμε από ύποπτα περιστατικά μέχρι σήμερα.

Να επιστήσω όμως ακόμη μια φορά την προσοχή σας, καθώς μπαίνουμε στην φθινοπωρινή περίοδο, ότι υπάρχει έξαρση της πανδημίας τόσο διεθνώς όσο και στην πατρίδα μας και εάν δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με υπευθυνότητα, το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει να αντιμετωπίσει μια μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων, με δραματικές όπως αντιλαμβάνεσθε συνέπειες.

Επομένως, προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών, αποφυγή συνωστισμού και στενής επαφής, συχνό πλύσιμο χεριών και ΙΔΙΩΣ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ που είναι και ο κυριότερος τρόπος αντιμετώπισης της διασποράς της πανδημίας.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι σε λίγες μέρες αρχίζει και ο αντιγριπικός εμβολιασμός που εφέτος έχει ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα , ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς ο συνδυασμός γρίπης και κορωνοιού είναι καταστροφικός.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

Δντής Κ.Υ. Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.