ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ Κ.Υ ΙΘΑΚΗΣ

Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια διευκρίνηση όσον αφορά την λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αμφιβάλλουν και πιστεύουν ότι υπερβάλουμε, θεωρώντας αδιανόητη την παραπομπή μας στο δικαστήριο την στιγμή που το ακτινολογικό έχει ελεγχθεί, είναι ασφαλές και ταυτόχρονα εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες του κόσμου της Ιθάκης.

Να θυμίσω λοιπόν ότι, πριν αρκετά χρόνια που ξεκινήσαμε να διενεργούμε ακτινογραφίες και ενώ υπήρχε έκθεση ασφαλούς λειτουργίας, δεν είχε δοθεί πάλι η τυπική άδεια, εμείς όμως το λειτουργούσαμε εξυπηρετώντας επείγοντα περιστατικά.

Τότε έγινε μια καταγγελία και τόσο εγώ σαν υπεύθυνος, όσο και η τότε χειρίστρια, οδηγηθήκαμε σε δίκη και παρά τις εξηγήσεις μας ότι εξυπηρετούμε επείγουσες καταστάσεις και παρά την διαβεβαίωση του τότε διευθυντού του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου ότι το μηχάνημα είναι απόλυτα ασφαλές, μας επεβλήθη τρίμηνη φυλάκιση.

Επί του προκειμένου τώρα, η ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας επανειλημμένα μας προειδοποίησε ότι η άδειά του έχει λήξει από το 2018 και εγώ με την σειρά μου ενημέρωσα πολλάκις την Διοίκηση, χωρίς αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά δεν αναστείλαμε την λειτουργία του για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Τις 15/9/2020 μας εστάλη τελεσίγραφο ότι, αν συνεχίσουμε την λειτουργία του, θα μας επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ και τριετής φυλάκιση.

Αυτά σαν διευκρίνηση, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η αναστολή λειτουργίας του οφείλεται σε ευθυνοφοβία μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

Δντης Κ. Υ Ιθάκης