ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο 1ος ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Με τη συνεργασία του συλλόγου γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού και του Δήμου Ιθάκης έγινε ο πρώτος αγώνας του Τηλεμάχειου δρόμου, μήκους περίπου 6700μ, στη Βόρεια Ιθάκη. Στην όμορφη και δύσκολη διαδρομή Σταυρός – Πλατρειθιάς – Φρίκες – Σταυρός.

Έτρεξαν αρκετοί δρομείς μεταξύ των οποίων δρομείς του συλλόγου Κεφαλονιτών οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που τερμάτισαν. Οι τρεις πρώτοι άνδρες νικητές ήταν οι: Πατρίκιος Γεράσιμος 29,17″, Μωραΐτης Γεράσιμος 29,20″ και Κουλουμπής Παρίσης 29,32″. Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Σαμόλη Ευαγγελία και αυτή από τον σύλλογο δρομέων Κεφαλονιάς.

Οι τρεις νικητές των παιδιών Δημοτικού οι οποίοι τερμάτισαν στις Φρίκες όπου και έριξαν χάρτινα καραβάκια στη θάλασσα ήταν οι: Προσαλέντης Γιώργος, Τζουΐσάνι Γιάννης και Λεκατσάς Στάθης.

Η διοργάνωση συνεχίστηκε με χορούς στην πλατεία του Σταυρού, από παιδικό χορευτικό τμήμα του «Χαρίλαου Τσιγώνια»,μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού και το ζευγάρι των Σαμόλη Ευαγγελία και Κουλουμπή Παρίση  όπου με το paso doble τους έκλεψαν την παράσταση.

Η όλη διοργάνωση η οποία έγινε για πρώτη φορά είχε αρκετή συμμετοχή και επιτυχία. Συγκινητική και άξια συγχαρητηρίων η όλη παρουσία των  Κεφαλονιτών. Ελπίζουμε η φετινή αυτή διοργάνωση να είναι η αρχή μιας συνέχειας που θα φτάσει… μακριά…

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό, ενώ ακόμη περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο http://northithaca.blogspot.gr/