Ο ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK

Ο Δήμος Ιθάκης αντίθετος στο διαφαινόμενο κλείσιμο του καταστήματος της alpha bank στην Ιθάκη και βλέποντας το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία, στο τουρισμό αλλά και στο προσωπικό που είναι Ιθακήσια παιδιά την τρίτη εισάγεται ως πρώτο θέμα στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνοντας ότι θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την απόφαση.

Επιστολή Δημάρχου Ιθάκης προς Πρωθυπουργό και Υπουργούς για το διαφαινόμενο κλείσιμο της Alpha Bank.

Με ανησυχία σας μεταφέρουμε το διαφαινόμενο κλείσιμο του Kκαταστήματος της Τράπεζας Alpha Bank στο Βαθύ της Ιθάκης. Πέρα από τις όποιες εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, θεωρούμε αυτονόητο ότι σε Μικρούς Νησιωτικούς Δήμους, όπως ο Δήμος Ιθάκης, που η καθημερινότητα των πολιτών και των επαγγελματιών είναι ήδη πάρα πολύ δύσκολη και κάθε θέση εργασίας μετράει, υπάρχει ΗΘΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ υποχρέωση να μην δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα στην τοπική αγορά. Ειδικά δεδομένης μιας τεράστιας προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια ώστε να αναδειχθεί το Νησί της Ιθάκης – συνεπώς και η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Eθνικής Oικονομίας – ως διεθνής τουριστικός προορισμός απαιτήσεων, πιστεύουμε πως τώρα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται μια άλλη αντιμετώπιση είτε εκ μέρους των Τραπεζών είτε/και εκ μέρους του κεντρικού κράτους, έτσι ώστε να διασφαλίζεται μια στοιχειωδώς επαρκής εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας όλο τον χρόνο.
Η συγκεκριμένη Τράπεζα έχει ήδη δημιουργήσει προηγούμενο με σχετικές της αποφάσεις για άλλους Μικρούς Νησιωτικούς Δήμους και συγκεκριμένα της Τήλου, της Κάσου και των Λειψών, για τις οποίες οι αντίστοιχοι Δήμαρχοι προέβησαν σε κινήσεις διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταφέρνοντας να αντιστρέψουν την απόφαση για τους δικούς τους Δήμους. Δεν πιστεύουμε ότι αυτού του είδους οι μάχες πρέπει να δίνονται χωριστά, αντιθέτως, θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει τώρα μια κεντρική αντιμετώπιση και μια κυβερνητική οδηγία, παρόμοια με εκείνη που διέσωσε τις ελληνικές τράπεζες με τα χρήματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων φορολογουμένων, όταν χρειάστηκε.
Θεωρούμε την εξυπηρέτηση ευρωπαίων πολιτών σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αυτονόητο δικαίωμα όλων μας και σας γνωστοποιούμε την αντίθεσή μας με μια πιθανή απόφαση εκ μέρους της Alpha Bank ή οποιουδήποτε άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος λειτουργεί στο νησί μας για κλείσιμο των καταστημάτων τους.
Δια της παρούσης θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το θέμα συζητείται κατά προτεραιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι ο Δήμος Ιθάκης θα κάνει όλες τις κινήσεις που είναι απαραίτητες ώστε να αποτρέψει ή/και να αλλάξει μια τέτοια απόφαση.

κκ.:
ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ, Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Κοιν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
Βουλευτή: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Μετά τιμής
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΡ.ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.