Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΘΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΘΑΚΗΣ  «Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ  ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Εμείς οι Γυναίκες της Ιθάκης δηλώνουμε κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεση μας στην δρομολογούμενη από την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο που θα επιφέρει  δραματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος του νησιού μας και της περιοχής του Ιονίου γενικότερα με καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία, στη ζωή και την υγεία των κατοίκων.

Η θάλασσα του μυθικού Οδυσσέα, κινδυνεύει να καταστεί νεκρή θάλασσα, από τις πολιτικές επιλογές και την πολιτική διαχείριση που εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιρειών.

Με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στη περιοχή του Ιονίου ο τόπος και οι άνθρωποι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα παρά μόνο να χάσουν.

Η εξόρυξη υδρογονανθράκων θα υποβαθμίσει το περιβάλλον, υποθαλάσσιο και μη, και θα επιδράσει αρνητικά  στην υγεία των κατοίκων της περιοχής και στις υφιστάμενες μορφές οικονομικής δραστηριότητας (τουρισμός,  αλιεία, γεωργία, κτηνοτροφία,  ιχθυοκαλλιέργεια).

Η παράμετρος της ύπαρξης επικίνδυνων σεισμικών ρηγμάτων στην πιο σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης και οι σχέσεις τους με τις γεωτρήσεις και την εξόρυξη, δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπ’ ὀψιν από τους αρμόδιους με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά σε ότι αφορά την περίπτωση ατυχήματος καθώς και την πιθανή επιρροή αυτής της δραστηριότητας στα ενεργά σεισμικά ρήγματα.

Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δέκα ετών, εκπορευόμενες από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που οι ίδιες έχουν αποδεχτεί και υπογράψει, οδηγούν το νησί μας και το Ιόνιο Πέλαγος σε μια καταστροφική για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την οικονομία προοπτική.

Εμείς οι Γυναίκες της Ιθάκης δηλώνουμε κάθετα αντίθετες στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και καλούμε όλους τους Θιακούς, πολίτες, σωματεία, συλλόγους, φορείς και  Τοπικές Αρχές,  να εκφράσουν ρητά την κατηγορηματική τους αντίθεση σε αυτήν την προοπτική  και όλοι μαζί να αντισταθούμε δυναμικά στις εξορύξεις που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων.

STOP ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗ

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΑΡΚΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.