ODYSSEA: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ …

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση –συζήτηση με θέμα ODYSSEA Παρελθόν και Μέλλον στην Dépôt Art Gallery που στόχο έχει, μέσα από την αναβίωση του ταξιδιού του Οδυσσέα, πολυμήχανα και πολυδιάστατα, την ανάδειξη, την εκπαίδευση, την ευζωία του άνθρωπου και την εξέλιξή του.
Η επιτυχή του διεξαγωγή οφείλεται κατά κύριο λόγο στους συμμετέχοντες ομιλητές αλλά και στους συμμετέχοντες προσκεκλημένους στην συζήτηση, όπου ο καθένας από το δικό του μετερίζι, μας μετέφερε μέσα από την δική του οπτική ματιά, την διάσταση του ODYSSEA:
Σταμάτης Μαλέλης Δημοσιογράφος – Συγγραφέας,
Μας μίλησε για την Οδύσσεια της κατάθλιψης.
Διονύσης Αναστασόπουλος Καθηγητής, μετέφερε την Διαδρομή του Οδυσσέα Ελύτη σε σχέση με την Οδύσσεια και το Odyssea.
Άντζελα Γκερέκου πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδας, μας μετέδωσε την Οδύσσεια μέσα από την δική της οπτική και εμβάθυνε στην προσέγγιση του στόχου.
Θανάσης Αλατάς Δημοσιογράφος Συνθέτης, μας ταξιδέψε στο παρελθόν μιας και είναι συνοδοιπόρος και επίσης από τους πρώτους που υποστηρίζουν το πρόγραμμα Odyssea. Επίσης είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που έχουν βραβευτεί με 2 βραβεία Grammy.
Lucia De Garcia Laureate Poet, International Award Winner Author and Writer, Social Innovator and Advocate for Peace, (διεθνούς φήμης ποιήτρια, βραβευμένη από την διεθνή κοινότητα, την οποία προλογίζει στο βιβλίο της η Jane Goodall DBE) μας μίλησε για το ODYSSEΑ, και μας απάγγειλε στίχους από το ποίημα που έγραψε in sitou, εμπνεόμενη από την πρώτη δράση ODYSSEΑ, στην οποία συμμετείχαν 250 προσκεκλημένοι διαφορετικής εθνικότητας και ειδικότητας, η οποία έγινε εν Πλω στο IONIAN KING, της Αγούδημος Lines.
Καφούσιας Φάνης Εμπνευστής της Ελληνικής Μουσικοκινητικής Αγωγής και του Σύγχρονου Ελληνικού Τελετουργικού χορού, μας παρουσίασε τον σύγχρονο Ελληνικό τελετουργικό χορό σε σχέση με το ODYSSEΑ.
Lucia Capreτto Κοινωνιολόγος –Μεταφυσική Θεραπεύτρια- Ιδιοκτήτρια του Πολυχώρου Φιλοξενίας & Ευεξίας Casa di Luce, μας ταξίδεψε νοερά – βιωματικά στο ODYSSEΑ και τον Οδυσσέα.

ODYSSEA ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ .
Συμμετέχοντες προσκεκλημένοι στην συζήτηση:
Σταύρος Παπαμαρινόπουλος Γεωφυσικός καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος Εταιρίας μελέτης Αρχαίας Μυθολογίας, ο οποίος μας μετέφερε την γνώση του και μας μίλησε για την μελέτη της αστρονομίας και την απόδειξη ότι ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη στις 25 Οκτωβρίου και πως ο Όμηρος υπήρξε πραγματικά.
Αλέξανδρος Χάχαλης Θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής, ποιητής και ιδρυτής του συλλόγου «Απόλλωνος Ναός» μας ερμήνευσε ακαπέλα την νέα του μελωδία στους στίχους του ποιήματος, Καβάφη Ιθάκη.
Η παρουσίαση – συζήτηση ODYSSEA Παρελθόν και Μέλλον είχε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Η συγκέντρωση στοιχείων και συσπείρωση φορέων και κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται αντίστοιχα αλλά και η ανάδειξη και παρουσίαση του προγράμματος ODYSSEA με την αναβίωση του ταξιδιού του Οδυσσέα, ήδη επιτυγχάνετε. Προσωπικότητες με διαφορετικό αντικείμενο και δράση συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις, καταλήγοντας πόσο σπουδαία είναι η υλοποίηση του προγράμματος ODYSSEA που φέρνει κοντά, μέσω όλων των μορφών έκφρασης της τέχνης, των ημερίδων για την διάχυση της γνώσης, της γαστρονομίας, του αθλητισμού, του παιχνιδιού, της έρευνας και της μελέτης, τόσο διαφορετικών ειδικοτήτων πανεπιστημιακούς καθηγητές και επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ποιητές, ηθοποιούς, ζωγράφους κοκ όσο και τους συνανθρώπους μας, με την διαδραστική συμμετοχή τους. Το Odyssea είναι μια διαφορετική οπτική ματιά στην Οδύσσεια του Ομήρου, το οποίο πολυμήχανα και πολυεπίπεδα, συνδυάζει, αντιπαραθέτει, συνομολογεί και μεταδίδει διαφορετικές κουλτούρες, ενώ παράλληλα κάνει αναζητήσεις και συνδυασμούς του χθες και του σήμερα, καθώς και κοινών ηρώων και παραδόσεων με άλλους λαούς.
Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν, ο Γιώργος Κόκκας , ο Αθανάσιος Τετώρος, (δικηγόροι), η Δέσποινα Τσολάκη, τραγουδίστρια όπερας, ο Απόστολος Χατζιαθανασιάδης, βιομήχανος, ο Δημήτριος Κωστελέτος, αρχιτέκτονας, ο Τάσος Τσομπανίδης, πιστοποιημένος επενδυτικός σύμβουλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιάννης Αντωνόπουλος ζωγράφος, Γιώτα Κουνδουράκη, σκηνοθέτης, Τζώρτζης Μηλιάς, εκπαιδευτικός – σύγχρονος Οδυσσέας Σύμη, Διονύσης Στεργίου, Μιχαήλ Ρωμανός επιμελητής εκθέσεων, κα.

ODYSSEA ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ...
Για περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
www.odyssea.club
se.irina@hotmail.com , info@odyssea.club
210 7567000, 6973331901

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.