«ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ…» ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, οι «Οδύσσειες»,  η επετειακή περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του, ολοκληρώνει την επιτυχημένη της πορεία.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2016, ανήμερα της επετείου θεμελίωσης του ιστορικού κτηρίου στην Πατησίων και λόγω της εξαιρετικής αποδοχής της από τον κόσμο παρατάθηκε έως και τις 24 Μαρτίου 2018.

ceb5ceb9cebacebfcebdceb1-2-e1521740851165

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το έτος 2017, κατά το οποίο η έκθεση «Οδύσσειες» λειτούργησε καθόλη τη διάρκειά του, για πρώτη φορά ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο (545.565), εμφανίζοντας ετήσια αύξηση 18,4% και σε μέσο πενταετίας αύξηση 22,9%.

Οι 706.034 επισκέπτες από όλα τα μέρη του πλανήτη που απόλαυσαν την έκθεση μέχρι σήμερα άφησαν ενθουσιώδη σχόλια στο βιβλίο επισκεπτών, τα οποία μπορεί κανείς να διατρέξει στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου επισκεπτών (http://www.namuseum.gr/museum/pressreleases/2017/images/e-book-odysseys-1/index.html).

Σύντομα θα αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα του μουσείου, βίντεο παρουσίασης της έκθεσης «Οδύσσειες», προκειμένου να εξακολουθήσει να είναι προσβάσιμη στο κοινό σε ψηφιακή μορφή.

Η έκθεση «Οδύσσειες» αποτελεί το κεντρικό μέρος της εκθεσιακής τριλογίας με την οποία το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιόρτασε την ιστορική παρουσία και προσφορά του, συνθέτοντας ένα πρωτοποριακό αφήγημα με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον διαχρονικό αγώνα του για γνώση, ανάπτυξη και ευημερία.

Η εκθεσιακή τριλογία θα ολοκληρωθεί με την περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου», που προγραμματίζεται να ανοίξει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις αρχές Μαΐου 2018.

Η νέα έκθεση θα επιχειρήσει να αποτυπώσει τη διαρκώς μεταβαλλόμενη εικόνα του ωραίου στην τέχνη από τη νεολιθική περίοδο μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.