ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΟΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

«Θα κερδίσουµε όλες τις µονοεδρικές, και τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, που ήδη την έχουµε», είχε πει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης σε κοµµατική εκδήλωση στην Κέρκυρα πριν από λίγο καιρό, καταδεικνύοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του.

Στις επτά µονοεδρικές περιφέρειες στρέφει την προσοχή του το αµέσως επόµενο διάστηµα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στην Πειραιώς θεωρούν ότι θα αποτελέσουν «κλειδί» στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της αυτοδυναµίας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγραφαν τα «Π» από την προηγούµενη εβδοµάδα, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης προτίθεται να επισκεφθεί το συντοµότερο δυνατόν τους εν λόγω νοµούς, ενώ αντίστοιχα ταξίδια θα πραγµατοποιήσουν και άλλα κορυφαία στελέχη της Ν.∆., σε µια προσπάθεια να δοθεί ισχυρό στίγµα ενόψει του κρίσιµου διαστήµατος που έρχεται και εν µέσω των σεναρίων για προσφυγή στη λαϊκή ετυµηγορία ακόµη και το προσεχές φθινόπωρο.

∆εν είναι τυχαίο ότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν οι συνοµιλητές των µεγαλοσχηµόνων της Πειραιώς, πέραν των υπόλοιπων προετοιµασιών του κοµµατικού µηχανισµού για τη µάχη των µονοεδρικών, έχει προχωρήσει σε µεγάλο βαθµό και το εγχείρηµα της συγκρότησης των αντίστοιχων ψηφοδελτίων, στοιχείο που αν µη τι άλλο συνιστά απόδειξη της σηµασίας που αποδίδεται στις περιφέρειες αυτές από το «γαλάζιο» στρατηγείο. ∆εδοµένου του προσωπικού χαρακτήρα που έχουν µοιραία οι αναµετρήσεις στις περιοχές όπου εκλέγεται µόνον ένας βουλευτής, αναζητούνται υποψήφιοι που να διαθέτουν ισχυρό έρεισµα στις τοπικές κοινωνίες και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν τις στοχεύσεις της ανανέωσης και της αξιοκρατίας που προβάλλει το σύστηµα Μητσοτάκη.

Στην Κεφαλονιά, ενδιαφέρον για τη συµµετοχή τους στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο έχουν εκδηλώσει ο Παύλος Παπαδάτος, ο δικηγόρος και πρώην γραµµατέας Νέας Γενιάς Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο αντιδήµαρχος Ραφήνας-Πικερµίου Γιώργος Κοκκόλης, ο νεαρός πολιτικός επιστήµονας Γεράσιµος Ιλινόιου-Τσουρούφλης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟ∆Ε Βαγγέλης Λουκέρης και η Μαρία Ξυτάκη, συντονίστρια Οµάδων Εργασίας στη Γραµµατεία Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της Ν.∆.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.