ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ

Την 25η του Γενάρη ο ελληνικός λαός ψήφισε δίνοντας σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλο το πλανήτη ότι είναι αποφασισμένος να απαλλαγεί άπαξ δια παντός από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας. Την 25η του Γενάρη ο ελληνικός λαός δεν αποδέχθηκε την λογική του μονόδρομου και άνοιξε το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της περηφάνειας. Την 25η του Γενάρη ο λαός αποφάσισε η Ελλάδα να ορθώσει το ανάστημα της και να χαράξει τη δική της ανεξάρτητη πολιτική σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων και των δυνάμεων της εργασίας, η χώρα να διεκδικήσει προς όφελος του λαού της την διαχείριση του πλούτου της, γι’ αυτό στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός ψήφισε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η 25η του Γενάρη πιθανόν να είναι μια ημερομηνία που τα παιδιά του μέλλοντος θα αποστηθίζουν στο μάθημα της ιστορίας, αλλά είμαι σίγουρος πως η 5η του Ιούλη θα είναι μια μέρα που τούτος ο λαός θα γράψει ιστορία με ένα βροντερό και δυνατό ΟΧΙ που θα το τρίψει στα μούτρα των τοκογλύφων-εκβιαστών-δανειστών, που έχουμε την αφέλεια να τους αποκαλούμε ¨εταίρους¨.

Την 5η του Ιούλη ο ελληνικός λαός θα ολοκληρώσει το βήμα που έκανε το Γενάρη για την δική του χειραφέτηση για την δική του αξιοπρέπεια για την δική του ελευθερία.

Την 5η του Ιούλη ο ελληνικός λαός  καλείται και οφείλει να πάρει στα χέρια του την ίδια του τη ζωή, καλείται να αποφασίσει αν θέλει υποταγή, επιτροπεία και εξάρτηση από μνημόνια, αν θέλει μια χώρα αποικία, ή αν θέλει μια χώρα ανεξάρτητη, με κοινωνική δικαιοσύνη, με δημοκρατία, ισονομία και λαϊκή κυριαρχία, με διαχείριση του πλούτου προς όφελος του και όχι προς όφελος των τοκογλύφων-εκβιαστών-δανειστών.

Την 5η του Ιούλη δίνουμε ψήφο μνήμης. Δεν ξεχνάμε  τα παιδιά μας που μετανάστευσαν, τους ανθρώπους μας που δεν άντεξαν και έφυγαν για πάντα, τους χιλιάδες άστεγους των πόλεων, τους γερόντους μας που στήθηκαν στις ουρές των συσσιτίων για ένα ξεροκόμματο αλλά και αυτούς που αναζητούν στους κάδους απορριμμάτων τον επιούσιο, δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες νέους αλλά και μεσήλικες που στήνονται έξω από τα γραφεία εργασίας του ΟΑΕΔ για μια υποαμοιβόμενη υπερωριακή εργασία, δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις. Δεν ξεχνάμε ποιοι έκλεψαν την ζωή μας, τα όνειρα μας, την ελπίδα, και τι μας ζητάνε σήμερα να πράξουμε.

Την 5η του Ιούλη το ΟΧΙ που θα βροντοφωνάξουμε είναι όχι απέναντι στις πολιτικές φτωχοποίησης και λιτότητας είναι όχι σε όλα τα μνημόνια,  όχι στο ξεπούλημα της χώρας, όχι στην υποδούλωση, εξαθλίωση και ταπείνωση του λαού μας είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ολοκληρωτισμό και το σκοταδισμό που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη, ταυτόχρονα είναι και ένα ΝΑΙ στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας, στην υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, στην προστασία και ανακούφιση μιας κοινωνίας που έχει  ξεπεράσει τα όρια της και έχει εξαντληθεί από τις μνημονιακές πολιτικές που τα ζόμπι του παρελθόντος έρχονται σήμερα και μας καλούνε να τις στηρίξουμε.

Την 5η του Ιούλη δεν έχουμε δικαίωμα να πισωπατήσουμε, κουβαλάμε στις πλάτες μας τους αγώνες των προγόνων μας που είπαν τα δικά τους μεγάλα ΟΧΙ αλλά και τις ελπίδες των παιδιών μας, το ΜΕΛΛΟΝ μας.

Στους Έλληνες έλαχε το βάρος της ευθύνης, έναντι όλων των ευρωπαϊκών λαών, προκειμένου να σταματήσουμε το Μεσαίωνα που κατακλύζει την Ευρώπη, προκειμένου να εμποδίσουμε την επέλαση του ολοκληρωτισμού, για να ανοίξουμε το δρόμο στη Δημοκρατία και τη Λαϊκή Κυριαρχία.

Την 5η του Ιούλη ο ελληνικός λαός θα καταθέσει την ετυμηγορία του και θα βροντοφωνάξει ¨ως εδώ και μη παρέκει¨ και την επόμενη μέρα ο λαός ενωμένος θα δώσει δυναμικά το παρών στις μάχες που θα ακολουθήσουν για τη διεκδίκηση των δικαίων του και τη διαμόρφωση μιας πολιτικής πρότασης που θα δίνει ΕΛΠΙΔΑ.

venceremos

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.