ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού κινηματογράφου οι συνδυασμοί του υποψηφίου Δημάρχου Ιθάκης Νώντα Μαυροκέφαλου και της υποψηφίας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Μπαλού Αλεξάνδρας.

Σύντροφοι και φίλοι της παράταξης βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου του νησιού και άκουσαν τους επικεφαλής, Νώντα Μαυροκέφαλο για τον Δήμο και την Αλεξάνδρα Μπαλού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, να αναλύουν τις θέσεις και τους στόχους της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές του Μαΐου. Τα τοπικά προβλήματα που πηγάζουν από την κεντρική πολιτική που ασκείται, ειδικά μετά και τον «Κλεισθένη» που αποτελεί… άξιο διάδοχο των «Καποδίστρια» και «Καλλικράτη», επεξηγήθηκαν εκτενώς. Αρχικά στον χαιρετισμό του ο Νώντας Μαυροκέφαλος και στη συνέχεια στην κεντρική ομιλία η Αλεξάνδρα Μπαλού, επεσήμαναν για τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι κόντρα στον φόβο που δημιουργείται στα λαϊκά στρώματα και στις επιταγές των εποχών που θέλουν τον κόσμο να συμβιβάζεται με το «μη χειρότερα» υπάρχει και ο άλλος δρόμος, μακριά από «νουθετήσεις» κι «εργολαβίες», όπως συμβαίνει ήδη σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία! Με μόνο κριτήριο τις ανάγκες του λαού στην υγεία και στην παιδεία, στην αντισεισμική – αντιπυρική – αντιπλημμυρική θωράκιση των νησιών μας, στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από τον λαό. Όχι με τις ενεργειακές πολυεθνικές να στήνουν το παιχνίδι τους στα «οικόπεδα» του Ιονίου, εκμεταλλευόμενες όσα ανήκουν στον ελληνικό λαό, με περισσότερο από ορατό το ενδεχόμενο καταστροφής του περιβάλλοντος και προκαλώντας τον εγκέλαδο σε μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές. Οι εξορύξεις δεν αφορούν το λαό και τις ανάγκες του, γιατί αυτή η εκμετάλλευση γίνεται για τα κέρδη συγκεκριμένων ενεργειακών κολοσσών. Δεν θα μειώσουν την ενεργειακή φτώχεια που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά ούτε θα εξασφαλίσουν φτηνή Ενέργεια και άλλα οφέλη από τα «έσοδα» του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης.

Ακόμη τονίστηκε η διαφορά στο πως εννοούν την ανάπτυξη οι δύο πολιτικές που ασκούνται στη χώρα μας και κατ’ επέκταση στον τόπο μας, η μία του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας, των εξορύξεων και των all inclusive, που υποστηρίζεται από τις υπόλοιπες παρατάξεις της περιφέρειας και από την άλλη της ανάπτυξης όπως την εννοεί η Λαίκή Συσπείρωση. Στα μέτρα και τα σταθμά των νησιών μας και του λαού τους. Με γνώμονα το συνολικό συμφέρον, την ιστορία και την ταυτότητα των νησιών και όχι με στόχο την κερδοσκοπία των λίγων σε βάρος των πολλών. Ο καθένας προωθεί και προωθείται από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μονοπωλιακές επιχειρήσεις του τουρισμού που έχουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών και των προγραμμάτων. Τα μεγάλα κέρδη για λίγους προϋποθέτουν την εντατική εκμετάλλευση των πολλών εργαζομένων στις εργασιακές γαλέρες του τουρισμού. 

Ο λαός θέλει η απαράμιλλη φυσική ομορφιά των νησιών μας να συνδυαστεί, επιτέλους, με την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη στους όρους της ζωής του, με την εξάλειψη της αδικίας, της κοινωνικής ανισότητας και της εκμετάλλευσης! Όσο πιο αποφασιστικά στηριχτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και την Περιφέρεια, και το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές όποτε γίνουν, τόσο πιο εύστοχη θα είναι η επιλογή υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, επιλογή που θα κατατεθεί την επομένη στο πλευρό του λαού και των αγώνων του. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε τη μάχη για τη βελτίωση της ζωής μας, της ζωής των πολλών, της ζωής του λαού.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος

Μαυροκέφαλος Επαμεινώνδας του Ευαγγέλου

Κεντρικό ψηφοδέλτιο

Γρίβα Αγγελική του Παναγιώτη

Δούκα Αντριάνα του Κωνσταντίνου

Καραντζή Σπυριδούλα του Σπυρίδωνος

Καραντζής Διονύσιος του Κωνσταντίνου

Κομτομίχαλου Γεωργία του Πέτρου

Λεκατσάς Δημήτρης του Κωνσταντίνου

Λίλας Γεώργιος του Κωνσταντίνου

Λυκιαρδόπουλου Αγγέλα του Ηλία

Μαρνέζος Ιωάννης του Εμμανουήλ

Μενεγάτος Σπύρος του Γεωργίου

Μετσάνι Άλμα του Μπεσνίκ

Μήτσουρας Ξενοφών του Ιάσωνα

Μιχαλιτσιάνου  Σοφία του Κωνσταντίνου

Μιχαλόπουλος Αβραάμ του Δημήτριου

Μιχαλόπουλος Αβραάμ του Δημήτριου

Μολφέση Ευσταθία του Γεράσιμου

Πατσαλιά Ιωάννα του Αντωνίου

Πατσαλιάς Σάββας του Άγγελου

Περίχαρος Βασίλης του Διονυσίου

Ταφλαμπάς Αλέξανδρος του Παναγή

Δημοτική κοινότητα Βαθέως

Γριβας Απόστολος του Κων?νου

Δελλαπότρα Θεοδοσία του Διονυσίου

Κοκώνης Σπυρίδων του Θεοδώρου

Μανιά Κων/να του Διονυσίου

Μαυροκέφαλου Δήμητρα του Επαμεινώνδα

Δημοτική κοινότητα Περαχωρίου

Βλασσοπούλου Μαρίνα του Κων/νου

Γλυκιώτη Αγαθή του Αναστασίου

Μελιδώνης Φίλιππος του Αλεξ’ανδρου

Πατσαλιάς Γερασιμος του Ευσταθίου

Χάνος Γεράσιμος του Ιωάννη

Δημοτική κοινότητα Σταυρού

Αργυρόπουλος Λάζαρος του Αλεξάνδρου

Μαρνέζου Πανωραία του Χρήστου

Μαρούδας Γεράσιμος του Δημητρίου

Μήτσουρα Ελένη του Ξενοφώντα

Χαϊδεμενάτος Λουκάς του Γεωργίου

Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Μπαλού Αλεξάνδρα  του Αριστείδη

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιθάκης

Καζά Ευδοκία του Επαμεινώνδα

Μιχαλόπουλος Δημήτριος του Αβραάμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.