ΠΑΞΙΝΟΣ: ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!!

Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύετε όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα στο κέντρο υγείας να προσέρχονται μόνο πραγματικά επείγοντα περιστατικά και χρόνια σοβαρά περιστατικά που χρήζουν συνεχούς παρακολούθησης.

Ασθενείς με ήπια συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού επικοινωνούν με το κέντρο υγείας, λαμβάνουν οδηγίες από τους γιατρούς και έτσι δεν χρειάζεται να προσέρχονται και να υπάρχει κίνδυνος διασποράς της λοίμωξης.

Δύο περιστατικά που παρουσίασαν σοβαρότερα συμπτώματα, δηλαδή δυσχέρεια στην αναπνοή, αντιμετωπίσθηκαν με επίσκεψη από γιατρό του κέντρου υγείας με τον κατάλληλο εξοπλισμό στο σπίτι και ευτυχώς δεν χρειάστηκε διακομιδή.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δυστυχώς εδώ στην Ιθάκη υπάρχει η ιδιαιτερότητα της αδυναμίας αμέσου μεταφοράς ύποπτου κρούσματος κορωνοιού με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αργοστολίου ή στο νοσοκομείο αναφοράς και έτσι πρέπει οπωσδήποτε κάποιες ώρες να αντιμετωπιστεί στο κέντρο υγείας. Για το σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα σχετικά απομονωμένο θάλαμο ώστε να αντιμετωπιστεί εκεί ένα τέτοιο πιθανό κρούσμα τις πρώτες δύσκολες ώρες.

Να ενημερώσουμε ακόμα ότι με τη μεσολάβηση του Δημάρχου και την ευγενική προσφορά του φίλου μας γιατρού γυναικολόγου Κώστα Πάντου έχει γίνει προμήθεια ικανού αριθμού test ανίχνευσης του κορωνοιού και θα υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησής τους από την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι τα test αυτά ανιχνεύουν τον κορονοϊό μερικές μέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, επομένως σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού με δύσπνοια και υποξυγοναιμία δεν μπορούν πάντα να βοηθήσουν, καθώς ένα τέτοιο περιστατικό πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο αναφοράς.

Ας παραμείνουμε λοιπόν όλοι στο σπίτι, καθώς αυτό είναι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο όπλο, βοηθώντας τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και το κοινωνικό σύνολο και ας οπλιστούμε με ακόμα περισσότερη υπομονή ελπίζοντας ότι σύντομα θα εμφανιστεί επιτέλους κάποιο φως στον ορίζοντα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

Δντης Κέντρου Υγείας Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.