ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ…

Όταν οι άλλοι πάνε μπροστά πρέπει να ακολουθήσεις και εσύ για να μη μείνεις πίσω.

Τι κάνουμε, όμως, εμείς στην Ελλάδα που είμαστε ήδη πίσω; Αντί να ακολουθούμε τους πρωτοπόρους, αυξάνοντας μάλιστα ταχύτητα για να τους φθάσουμε, πατάμε φρένο και σε πολλές περιπτώσεις βάζουμε… όπισθεν, γιατί έτσι μας γουστάρει και γιατί οι κυβερνώντες «αγρόν αγοράζουν»!

Αναφέρομαι στην εφαρμογή των νόμων που στην Ελλάδα είναι κάτι εντελώς άγνωστο. Ο καθείς κάνει ότι του καπνίσει ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κάπνισμα! Όλοι, με εξαίρεση τους ξένους τουρίστες (αυτοί σέβονται τους νόμους μας), καπνίζουν όπου γουστάρουν παρά το γεγονός ότι ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους ψηφίστηκε (για τα μάτια του κόσμου, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης) πριν από δέκα και πλέον χρόνια, αν θυμάμαι καλά!

Βέβαια ο λαός ακολουθεί την πολιτική του ηγεσία που σκόπιμα δεν εφαρμόζει το νόμο αφού υπάρχουν υπουργοί που φουμάρουν ακόμα και μέσα σε… νοσοκομεία!

Ενώ λοιπόν χώρες όπως η Αυστραλία αλλά και οι νότιο-ευρωπαϊκές Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, μετά την απαγόρευση του καπνίσματος μέσα σε κλειστούς χώρους, άρχισαν να το απαγορεύουν στις ακτές για να προστατεύσουν τους λουόμενους που δεν καπνίζουν, στη χώρα μας ο Έλληνας κάνει ακόμα και μακροβούτια… καπνίζοντας! Και λέω «στη χώρα μας» γιατί ο Έλληνας θεριακλής που επισκέπτεται άλλη προηγμένη χώρα δε βάζει τσιγάρο στο στόμα του εκεί που δεν πρέπει, γιατί γνωρίζει ότι ή θα φάει σφαλιάρα ή πρόστιμο ή και τα δύο. Βλέπετε, το θεριακλίκι τελειώνει εκεί που αρχίζει ο πόνος στο σβέρκο ή στην τσέπη.

Υ.Γ.: Τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή για την εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά το κάπνισμα. Άντε να δούμε…

Και μια μιλάμε για την εφαρμογή των νόμων στην Ελλάδα, ή σωστότερα για τη ΜΗ εφαρμογή τους, δεν μπορώ να μη γράψω δυο αράδες για το όργιο που γίνεται στους δρόμους και που –δυστυχώς– κοστίζει αμέτρητες ζωές και καθηλώνει, κάθε χρόνο, σε αναπηρικά καροτσάκια πάμπολλους, κυρίως νέους.

Και εδώ την ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία που αδιαφορεί αντί να δώσει αυστηρή εντολή στην αστυνομία να πατάξει την παραβατικότητα. Η αδιαφορία αυτή έχει τους λόγους της με κυριότερο να μπορούν να έχουν οι πολιτικοί στο χέρι τον ψηφοφόρο. Τον έγραψε η τροχαία; Επεμβαίνει ο πολιτικός για να σβηστεί το πρόστιμο «γιατί το παιδί είναι καλό και δεν θα το ξανακάνει»! Βέβαια το αν είναι καλό ή όχι το παιδί δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που μετράει για τον πολιτικό είναι η καλή ψήφος του «παιδιού» αλλά και της οικογένειάς του!

Να θυμίσω ότι όταν ψηφίστηκε ο νόμος για υποχρεωτική χρήση της ζώνης στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου, σχεδόν κανείς δεν τις φορούσε! Όταν, μετά την έξωθεν κατακραυγή, άρχισαν να πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα σχεδόν όλοι συμμορφώθηκαν.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και τη χρήση του κινητού από τους οδηγούς αλλά και για όσους γενικά παραβαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Διαφορετικά θα επαληθευθεί το μαύρο χιούμορ ενός Τούρκου δημοσιογράφου: Δεν πρόκειται, είχε πει, να γίνει ποτέ πόλεμος Τουρκίας – Ελλάδας. Θα αφήσουμε τους Έλληνες να σκοτωθούν στους δρόμους…

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αρέσκονται να δημοσιεύουν κάθε λίγο και λιγάκι τους γνωστούς πια κατάλογους με τους πιο πλούσιους του κόσμου. Κάθε φορά που βλέπω αυτές τις λίστες μού ανακατεύονται τα έντερα γιατί κάθε φορά γίνεται φανερότερο ότι οι πλούσιοι γίνονται ακόμα πιο πλούσιοι. Για τους εξαθλιωμένους του πλανήτη λίγοι ενδιαφέρονται! Αυτοί γίνονται φτωχότεροι!

Με τη συστηματική πλύση εγκέφαλου, έχουν βάλει το λαό σε ένα λούκι. Να θαυμάζει αυτούς που δεν ξέρουν τι έχουν και να αδιαφορεί για αυτούς που δεν έχουν!

Το 40% του πληθυσμού του πλανήτη υποσιτίζεται σε βαθμό που κάθε μέρα να πεθαίνουν από πείνα 10.000 παιδιά και το τραγικό είναι ότι σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής το πρόβλημα προκαλείται, σε μεγάλο βαθμό, από την έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Και το τρομακτικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι, όπως τονίζουν διάφοροι ειδικοί, «η Αφρική πιθανόν να έχει ένα δισεκατομμύρια υποσιτιζόμενα και πεινασμένα παιδιά ως το 2050 αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση…».

«Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» λέει το ποίημα μόνο που η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Τραγικά διαφορετική!

Να περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το δράμα των υποσιτιζόμενων παιδιών του ταλαίπωρου πλανήτη μας, αποτελεί μια μελανή κηλίδα για το λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.