ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Στόχος όλες οι επιχειρήσεις ανοιχτές μετά την κρίση

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19 αποτέλεσαν το θέμα της σύσκεψης εργασίας που είχε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τα μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (ΠΕΣΥ), το οποίο περιλαμβάνει τους Προέδρους Επιμελητηρίων των τεσσάρων νησιών

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης , ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Α’ Αντιπρόεδρος ΠΕΣΥ Φώτιος Κόττης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Β’ Αντιπρόεδρος ΠΕΣΥ Σταύρος Σπαθής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος, Γ’ Αντιπρόεδρος ΠΕΣΥ Σωτήρης Σκιαδαρέσης , ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης Νεκτάριος Βαβάσης, και το μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Μέλος ΠΕΣΥ Νικόλαος Τσίπηρας.

Η Περιφερειάρχης και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων συζήτησαν για την αβεβαιότητα που υπάρχει στην κοινωνία και στην αγορά αναφορικά με τη χρονική διάρκεια και την έκταση των συνεπειών της κρίσης και αποφάσισαν την συνεργασία για ένα σχέδιο, το οποίο θα στοχεύει στο άμεσο μέλλον αλλά και σε μακροπρόθρσμους στόχους για την οικονομική ανάπτυξη.

Συζήτησαν για την σημασία που έχει η κρίση του τουρισμού σε ολόκληρη την τοπική οικονομία  και την ανάγκη εξειδίκευσης των συνεργειών μεταξύ τουριστικών, μεταποιητικών και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η στόχευση για φέτος πρέπει να είναι η στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, λόγω των οξυμένων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του  Covid-19 στις παραδοσιακές χώρες προέλευσης  τουριστών από την Ευρώπη και επεσήμαναν την ανάγκη τόνωσης της εικόνας των Ιονίων Νήσων στην εσωτερική αγορά της χώρας.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ζήτησε από τους Προέδρους των Επιμελητήριων να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση προς την κατεύθυνση αυτή, για τη δική τους συμμετοχή, ώστε να είναι πιο ελκυστικό και ξεχωριστό το τουριστικό προϊόν των Ιονίων Νήσων σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε τα σχέδια της Περιφέρειας  για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων και την παρακολούθηση των τουριστικών εξελίξεων στην Περιφέρεια,, την εκπαίδευση  των εργαζομένων και ανέργων , καθώς και τις προτάσεις της στην κυβέρνηση για τη δυνατότητα του ΕΣΠΑ να στηρίξει  την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων με ειδική χρηματοδότηση.

Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα κατάρτισης σχεδίου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης φορέων  της αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων, η αξιοποίηση του προγράμματος LEADER με υπεδέσμευση των πόρων του και η  διαπεριφερειακή  συνεργασία με όμορα Επιμελητήρια και άλλους φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.