ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΘΑΚΗΣ

Συνάντηση είχαν μέλη της Τ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Ιθάκης με το Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα για να ενημερωθούν για τα προβλήματα του Δήμου και την από κοινού εξεύρεση λύσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γραμματέας της Τ.Ο  και μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Θ. Καραντζής και οι Γιώργος Νουτσάτος και Τηλέμαχος Καραβίας.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης τους ενημέρωσε ότι μετά τις αλλεπάλληλες συνεχείς και επίπονες προσπάθειες που κατέβαλε προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να προχωρήσει η πρόσληψη ενός Πολιτικού Μηχανικού για να λειτουργήσει τις Τεχνικές του υπηρεσίες, αυτό τελικά κατέστη ανέφικτο.

Επίσης τους ενημέρωσε για την  συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Φιαμπόλης και η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου συζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου και συγκεκριμένα:

Το ζήτημα των ανασκαφών στον Αρχαιολογικό χώρο στον Αη Θανάση.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το ζήτημα και υποσχέθηκε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και την συνέχιση των ανασκαφών.

Την απρόσκοπτη λειτουργία των αφαλατώσεων μέσω των απαιτούμενων επιχορηγήσεων. Εδώ ο πρωθυπουργός ήταν ήδη ενημερωμένος για το ζήτημα και οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται προγράμματα προώθησης πιλοτικών προγραμμάτων σχετικά με τις αφαλατώσεις, με άλλα κράτη της Ε.Ε.

Την κατάσταση των Μουσείων στο Βαθύ και Σταυρό και την ανάγκη επισκευών τους.

Την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου και ειδικότερα της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει αποδιοργανωθεί.

Επίσης ο Δήμαρχος Ιθάκης ενημέρωσε τα μέλη της Τ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των έργων στο Δήμο Ιθάκης όπως η επισκευή του παλιού Δημαρχείου, του κτιρίου της πρώην Εφορίας όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου, το θέμα της Κοινής Περιουσίας, τις επισκευές στα σχολεία. θέματα που αφορούν την κοινωνική συνεισφορά του Δήμου απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, την άμεση προμήθεια ενός απορριμματοφόρου και ενός εργοστασίου αφαλάτωσης για το ΤΔ Σταυρού κα.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα του προσωρινού σταματήματος της γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ και οι ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, θέμα εξάλλου που θα συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συνάντηση έγινε κάτω από καλό και εποικοδομητικό κλίμα, τονίστηκε από το Δήμαρχο Ιθάκης η συνεισφορά της βουλευτού του Νομού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου σε ότι της έχει ζητηθεί και αφορά το νησί της Ιθάκης, ενώ από την πλευρά τους τα μέλη της Τ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν αν υπάρξουν τακτικές ενημερωτικές συναντήσεις αλλά και ενημερώσεις και δεσμεύτηκαν ότι από τη πλευρά τους θα κάνουν ότι είναι δυνατόν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στη προώθηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιθάκης και η κοινωνία γενικότερα.