SOS: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ

Επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης του παγκόσμιου οργανισμού υγείας ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα παγκοσμίως ξεπερνούν τις 100.000 ημερήσια με αποκορύφωμα την Κυριακή όπου έφτασαν τα 136.000, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η πανδημία είναι πάντα εδώ και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε από τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η Ευρώπη και τα ιδιαιτέρως καλά αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Παρατηρούμε λοιπόν δυστυχώς, τόσο πανελλαδικά όσο και στο νησί μας, απόλυτη χαλάρωση και παντελή έλλειψη μέτρων προφύλαξης, σαν να έχει σημάνει λήξη συναγερμού και πλήρης εξάλειψη της πανδημίας.

Έτσι οι στοιχειώδεις κανόνες προφύλαξης πού είναι το συχνό πλύσιμο χεριών, η αποφυγή συνωστισμού και στενής επαφής και η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, έχουν παντελώς ξεχαστεί.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι να έχουμε τις τελευταίες μέρες διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και η περιοχή του Εχίνου Ξάνθης χθές τέθηκε σε καραντίνα.

Προσφάτως ανακοινώθηκε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η ύφεση παγκοσμίως θα ξεπεράσει το 5,5% και περίπου επιπλέον 70 έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η πατρίδα μας δε, που βασίζεται πάρα πολύ στο τουριστικό προϊόν θα πληγεί ιδιαίτερα και πρέπει να είμαστε ακόμα περισσότερο προσεκτικοί, ώστε να μη χαθεί από λάθη και επιπολαιότητες ολόκληρη η τουριστική περίοδος, τόσο απαραίτητη για την οικονομία μας.

Στο νησί μας, που μέχρι τώρα δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα, πρέπει να είμαστε σε διαρκή επιφυλακή καθώς και ελάχιστα περιστατικά αφενός θα προκαλέσουν lockdown και απόλυτη καταστροφή της τουριστικής περιόδου, αφετέρου θα δημιουργηθεί και ιδιαίτερο υγειονομικό πρόβλημα, καθώς υπάρχει φόβος μέρος του προσωπικού του κέντρου υγείας να τεθεί σε καραντίνα.

Με υπευθυνότητα λοιπόν και μακρυά από συνωμοσιολογικά σενάρια, καθώς παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που λύγισαν τις οικονομίες παγκοσμίως τα θύματα μέχρι τώρα ξεπέρασαν τις 500.000, ας επιδείξουμε ψυχραιμία και σύνεση, για να εξέλθουμε με το λιγότερο δυνατό κόστος από αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο που διέρχεται η υφήλιος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

ΔΝΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.