ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΘΑΦΤΗΚΕ Η ΣΤΑΧΤΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΥΚΙΩΤΗ

ΈΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Ένας αξιόλογος ομογενής, ο Διονύσης Συκιώτης πέθανε πέρσι στην Αυστραλία. Ωστόσο, οι γιοι του, Fionn και Πάνος, σεβόμενοι την τελευταία επιθυμία του, επέστρεψαν στην Ιθάκη με τις στάχτες του. Άλλωστε, το νησί ήταν το πάθος του Διονύση και ο τόπος που επιθυμούσε να ταφεί. Ο Fionn και ο Πάνος κάλεσαν όσους γνώριζε ο πατέρας τους στο νησί μέσα στα χρόνια να παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Ο καθηγητής Διονύσης Συκιώτης, εκτός από εξαίρετος πανεπιστημιακός και αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήταν γνωστός και ως ο άνθρωπος που καθάριζε τα περιπατητικά μονοπάτια της Ιθάκης, πολύ πριν αυτά γίνουν τουριστική ατραξιόν και επιχείρηση για ξεναγούς. Οι απόψεις του δεν τον έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει το πάθος του για όσα πίστευε. Αυτό που ήταν πάντα σίγουρο ήταν η μεγάλη του αγάπη για την Ιθάκη και η επιθυμία του το νησί να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για μπορούν όλοι να εκτιμήσουν την ομορφιά του.
denis18 (49)

denis18 (18)

denis18 (20)

denis18 (22)

denis18 (25)

denis18 (26)

denis18 (28)

denis18 (30)

denis18 (42)

denis18 (45)
Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στον κήπο του σπιτιού του στον Σταυρό. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται γύρω στο μεσημέρι και κατευθύνθηκε σιγά-σιγά στην σκιερή αυλή όπου είχε ήδη μπει στη σούβλα ένα αρνί. Στήθηκε μια γιορτή έτσι όπως θα την ήθελε ο ίδιος για να γιορτάσει τη ζωή του. Ο γιος του Fionn μίλησε τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά, περιγράφοντας κάποιες υπέροχες αναμνήσεις. Μίλησαν ακόμα κάποιοι φίλοι, αναφέροντας με λίγα λόγια όλα αυτά που αγαπούσε και του ήταν σημαντικά. Οι στάχτες του θάφτηκαν κάτω από ένα μεγάλο δέντρο στον κήπο του δικού του παράδεισου στην Ιθάκη και το μνημόσυνο εξελίχθηκε τελικά σε μια γιορτή ωραίων αναμνήσεων. Όλοι είχαν μια ιστορία να αναφέρουν για τον άνθρωπο, με τις έντονες πολιτικές του πεποιθήσεις που τον έκαναν καμιά φορά αντιπαθή, αλλά και άξιο σεβασμού λόγω της εντιμότητάς του. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο για τους φίλους και την οικογένειά του.
Φωτογραφίες απο το ithacagreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.