ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΑΧΩΡΙ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗ

Στο ΕΣΠΑ η συντήρηση αγιογραφιών τριών σημαντικών μεταβυζαντινών εκκλησιών του νησιού μας, των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Περαχώρι, του Αγίου Γερασίμου και της Ευαγγελίστριας στην Εξωγή καθώς και βελτιωτικές εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.
Με την παρούσα θα θέλαμε ως Δήμος Ιθάκης να ευχαριστήσουμε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λυδία Κονιόρδου, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κα. Βλαζάκη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς και σε κάθε άλλη εμπλεκόμενη Υπηρεσία γιατί όπως πληροφορηθήκαμε, με δικές τους ενέργειες, προτάθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 έργα που αφορούν στην Ιθάκη, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Συγκεκριμένα πρόκειται για την συντήρηση αγιογραφιών τριών σημαντικών μεταβυζαντινών εκκλησιών του νησιού μας, των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Περαχώρι, του Αγίου Γερασίμου και της Ευαγγελίστριας στην Εξωγή καθώς και βελτιωτικές εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Η πρόταση είναι υπό επεξεργασία από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην οποία θα ενταχθεί το έργο.
Η παρούσα πρόταση είναι πολύ σημαντική, γιατί η υλοποίησή της θα συμβάλει στην προστασία και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην τόνωση του νησιού μας, το οποίο έχει πληγεί τελευταία από σεισμούς και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Είμαστε και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια του Υπουργείου Πολιτισμού που έχει σκοπό την προβολή της ιστορίας μας και την προστασία των σημαντικών μνημείων του νησιού μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.