ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Να σας πληροφορήσουμε ότι το τελευταίο διάστημα στο κέντρο υγείας έχουν ληφθεί πάνω από 30 δείγματα σε ασθενείς με πιθανή συμπτωματολογία για λοίμωξη από κορωνοιό και όλα επέβησαν αρνητικά.

Το κέντρο υγείας έχει ορισθεί ως κέντρο λήψης δειγμάτων τα οποία θα λαμβάνονται, μετά συνεννόηση με τους γιατρούς, Τρίτη και Πέμπτη στις 1μμ στο container που βρίσκεται στο χώρο του parking.

Να επιστήσουμε και πάλι επ’ ευκαιρία την προσοχή σας στην ευλαβική τήρηση των μέτρων προφύλαξης (αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων και ιδίως χρήση μάσκας), καθώς όπως όλοι γνωρίζετε τα κρούσματα παγκοσμίως αλλά και στην πατρίδα μας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ έχουν επίσης αυξηθεί, όπως και ο αριθμός των διασωληνομένων και των νοσηλευομένων με covid 19, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να ευρίσκεται υπό πίεση.

Να υπενθυμίζουμε επίσης ότι είναι περισσότερο αναγκαίος από κάθε άλλη χρονιά, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες, ο αντιγριπικός εμβολιασμός που έχει ήδη αρχίσει και δεν πρέπει επ’ ουδενί να παραλείπεται, καθώς ο συνδυασμός γρίπης και λοίμωξης από κορωνοιό είναι καταστροφικός.

Να πληροφορήσουμε τέλος, ότι παρά τις επανειλημμένες αναφορές μου προς την Διοίκηση από τον Απρίλιο του 2019, όπου τους ενημερώνουμε ότι το ακτινολογικό εργαστήριο του κέντρου υγείας λειτουργεί παρανόμως χωρίς άδεια, δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησής του.

Εμείς παρόλα αυτά συνεχίσαμε να το λειτουργούμε, έστω και παράνομα.

Η ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας με προειδοποίησε τις 15/9/2020 ότι, αν συνεχισθεί χωρίς άδεια η λειτουργία του, θα μου επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ και φυλάκιση μέχρι 3 ετών.

Επομένως, αναστέλλεται δυστυχώς η λειτουργία του μέχρι να νομιμοποιηθεί.

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε την προσφορά δύο αλλοδαπών, που εκτίμησαν τις προσφερθείσες ιατρικές υπηρεσίες στο κέντρο υγείας και προσέφεραν για ενίσχυση 8.000 ευρώ και ιατρικά μηχανήματα αξίας 10.000 ευρώ αντίστοιχα και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

Δντης Κ. Υ. Ιθάκης