ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝ. ΝΗΣΩΝ ΤΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Εξαιρετική εμφάνιση και 3 μετάλλια φέρνουν τα παιδιά του Ιστιοπλοϊκού της Προόδου απ’ τους περιφερειακούς αγώνες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που έγιναν το Σαββατοκύριακου που μας πέρασε.

Η Ιωάννα Δευτεραίου 1η στα κορίτσια, ο Νικόλας Κασσιανός 2ος στ’ αγόρια και η μικρή Κατερίνα Καιπάνου 2η στα τζούνιορ.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την προσπάθεια, στον προπονητή, στους γονείς σε όσους είναι πίσω από μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της Ιθάκης.

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων από 23 – 25 Μαρτίου στη Βόνιτσα. Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, ως φορέας με σκοπό, την προώθηση του αθλητισμού στο Δήμο, φιλοξενήθηκε στην Βόνιτσα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Optimist και Laser 4.7 που θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά στην Βόνιτσα, από 23-25 Μαρτίου 2019. Είναι μια σημαντική εκδήλωση σε συνεργασία με τον δραστήριο Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας.

Στόχος, η περαιτέρω ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην περιοχή της Βόνιτσας και η εκμετάλλευση του Αμβρακικού κόλπου ως ιστιοπλοϊκός τόπος άθλησης.

Το περιφερειακό πρωτάθλημα αποτελεί έναν σημαντικό ιστιοπλοϊκό αγώνα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ομίλου και την επιλογή των καλύτερων αθλητών στην Εθνική Ομάδα. Αφορά τις κατηγορίες Optimist και Laser 4.7 (αθλητές ηλικίας 7-17 ετών).

Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας κάλυψε μεγάλο μέρος των δαπανών της διοργάνωσης, φιλοξενίας και υλικών του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Η διοργάνωση των αγώνων πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Ναυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Στη διοργάνωση που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αφενός θα αναδείξει τον πρωταθλητή όμιλο της περιφέρειας και αφετέρου αποτελεί προκριματικό αγώνα για την επιλογή στην Εθνική Ομάδα, συμμετείχαν οι εξής Όμιλοι:

– Ν.Ο. Βορ. Ιονίου

– Α.Ν.Ο. Ζακύνθου

– Ι.Ο. Ιθάκης «Η Πρόοδος»

– Ι.Ο. Ιωαννίνων

– ΝΑ.Ο. Κέρκυρας

– Ι.Ο. Κέρκυρας

– Ν.Ο. Κεφαλονιάς – Ιθάκης

– Ν.Ο. Λευκάδας

– Ν.Ο. Μεσολογγίου

– Ν.Ι.Ο. Πρέβεζας

– ΝΑ.Ο. Βόνιτσας

Ο συνολικός αριθμός αθλητών έφτασε τους 80-90, με ηλικίες από 07-14 ετών στην κατηγορία Optimist και από 14-17 ετών στην κατηγορία Laser 4.

Το ιστιοπλοϊκό τμήμα της ΠΡΟΟΔΟΥ συμμετείχε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Στην κατηγορία των Laser 4.7 θα αγωνιστούν 4 αθλητές:

Δευτεραίου Ιωάννα,

Κασσιανός Νικόλαος

Καρφίτσα Ευδοκία

Καϊπάνου Αναστασία

Ενώ στη κατηγορία των Optimist αγωνίστηκαν 8 αθλητές:

Φιαμπόλης Γιάννης

Καραβίας Λευτέρης

Κωστόπουλος Μιχάλης

Καϊπάνου Κατερίνα

Κανέλλου Αφροδίτη

Μολφέσης Θεόφιλος

Μολφέσης Διονύσης

Βούλγαρης Βαγγέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.