ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΠΡΙΝ 80 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

ΜΕΡΟΣ Α

 • Ο μαθητής του ημιγυμνασίου Ι.Γ.Π. εκ Κιονίου ανεύρε καθ’ οδόν έναν πολύτιμον δακτυλίδιον ανδρικόν, το οποίο έσπευσε και παρέδωσεν εις τον καθηγητήν του κ. Λύδην, ίνα ανεύρη αφού ερεύνηση τον απωλέσαντα τούτο και το παραδώση.
 • Το φαρμακείον του Θρασύβουλου Μαυροκεφάλου εις το Βαθύ, ανακαινισθέν τελείως επλουτίσθη με όλα τα χημικά προϊόντα και σπεσιαλιτέ. Επίσης διαθέτει μουρουνέλαιον πρόσφατον, η δε εκτέλεσις των συνταγών είναι επιστημονική.
 • Επανέλθων εις Ιθάκην ο Παντελής Ξανθόπουλος, ναυπηγός, αναλαμβάνει ναυπηγήσεις οιουδήποτε σχεδίου και μεγέθους ιστιοφόρων, επισκευάς πάσης φύσεως και τοποθετήσεις πετρελαιομηχανών. Τιμαί ασυναγώνισται.
 • Ως αννηγέλθη δια του Τύπου ήρχισεν η εκτύπωσις του πρώτου τόμου του έργου του αειμνήστου Αθανασίου Λεκατσά “η Ιθάκη”, περιλαμβάνοντος εκτός της γεωγραφίας και ομηρικής τοπογραφίας και την ιστορίαν της Ιθάκης από αρχαιοτάτης εποχής μέχρι του 1503 μ. Χ. Τα έξοδα της εκτυπώσεως κατέβαλε ο εν Αυστραλία διεμένων εκλεκτός συμπατριώτης μας κ. Αντ. Λεκατσάς.
 • Αφίχθη εις τον λιμένα μας την παρελθούσαν εβδομάδα το νεοαγορασθέν ατμόπλοιον “Εκατόνταρχος Δρακούλης” του κ. Γεωργίου Α. Δρακούλη εκ Γερμανίας, με Πλοίαρχον τον κ. Σπύρου Κ. Θεοφιλάτον. Εις τους ναυτικούς κύλους της χώρας μας έκαμεν εξαιρετικήν εντύπωσιν η ομορφιά του σκάφους. Είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά ατμόπλοια. Το πλήρωμα αποτελείται ως επί το πλείστον από συμπατριώτας μας.
 • Εις την Πτηνοτροφικήν έκθεσιν των Αθηνών, ο συμπατριώτης μας κ. Δημοσθένης Συρμής, εξέθεσε ένα πετεινό και τρεις όρνιθας Αυστραλίας αι οποίαι κατά τους ειδικούς θα εβραβεύοντο εάν δεν εξετίθεντο εκπροθέσμως!
 • Μας πληροφορεί ο ανταποκριτής μας εις ΑΓΙΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ οτι ο κύριος Δημήτριος Μωραΐτης, δι’ επιτυχούς λύσεως παιχνιδιών, εκέρδισεν ένα γραμμόφωνον αξίας 3.200 δρχ.
 • Εις την τελευταίαν Γ. Συνέλευσιν του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” εγένετο η εκλογή του νέου Προέδρου εις αντικατάστασιν του αποθανόντος διαπρεπούς καθηγητού και ακαδημαϊκού Τιμολέοντος Ηλιοπούλου. Κατά την εκλογήν εξελέγη ο μέχρι τούδε Πρόεδρος του καλλιτεχνικού τμήματος του “Παρνασσού” και επιφανής συμπολίτης ημών κ. Ιπποκράτης Καραβίας.
 • Αφίκετο 15μελής περίπου θίασος υπό τον κ. Χριστόφορο Νέζερ ο οποίος δίδει τας παραστάσεις του εις την αίθουσα Λέσχης Αλημεριώτη. Πρώτην φοράν θίασος εσημείωσεν εις την Ιθάκην τόσην επιτυχίαν. Κάθε βράδυ η αίθουσα είναι υπερπληρωμένη κόσμου.
 • Οι κύριοι Ι. Τριλίβας, Α. Μουσούρης και Λάκης Καραβίας ως εκπρόσωποι της Ενώσεως Απανταχού Ιθακησίων επεσκέφθησαν την δεσποινίδα Χρυσούλα Ρόδη και την συνεχάρησαν δια την εκλογήν της ως μις Ελλάς. Η δεσποινίς Ρόδη είναι Θιακιάς καταγωγής εκ μητρός και εδήλωσε οτι είναι υπερήφανη δι’ αυτό. Εις την εκλεγείσαν η Ένωσις προσέφερεν δια του Προέδρου της στρατηγού Τριλίβα ένα πολυτελές χειροποίητον τραπεζομάντηλον κεντημένον εν Ιθάκη.
 • Ο πρόεδρος της Κοινότητος Ιθάκης απέστειλε εις την νεοεκλεγείσαν το ακόλουθον τηλεγράφημα: “Δευτέρα πατρίς σας αγαθή κουροτρόφος Ιθάκη, υπερηφάνως πανηγυρίζουσα εκλογήν σας Μις Ελλάδος συγχαίρει υμάς και ευτυχείς γεννήτορας. Μετά διαπύρων ευχών διεκδικήσεως καλλιστείων Μις Ευρώπης”. Πρόεδρος Κοινότητος Ιθάκης ΠΕΤΑΛΑΣ”.
 • Λόγια του Ψυχάρη γραμμένα στην “Εφημερίδα των Ιθακησίων”. Τα μάτια της Ελλάδας είναι τα Εφτάνησα. Από κει βγήκανε οι μεγάλοι μας, οι μοναδικοί μας ποιητάδες. Από την Εφτάνησο τηράς και την Ευρώπη και την Ελλάδα συνάμα. Βρίσκεσαι ανάμεσά τους και παίρνεις από τη μια, ό,τι ακόμα η άλλη δεν έχει να σου δώση”.
 • ΦΡΙΚΕΣ: Κατά την ώρα της εκφοράς της Ευτυχίας Μαυροκεφάλου, άγνωστοι εισέλθοντες εις την οικίαν της έκλεψαν διάφορα αντικείμενα φυλασσόμενα εντός μπαούλου αξίας δέκα χιλιάδων δραχμών.
 • Ο συμπατριώτης μας υποστράτηγος εν αποστρατεία κύριος Δημοσθένης Φλωριάς εξελέγη και πάλιν βουλευτής Σερρών.
 • Κατά τον διεξανθέντα παλαιστικόν αγώνα εις Αδελαΐδα της Αυστραλίας ο διεθνούς φήμης Ιθακήσιος παλαιστής κ. Διονύσιος Κουτσουβέλης ο επιλεγόμενος “Διονυσάριος”, επεκράτησε του αντιπάλου του μετά σκληρόν αγώνα ο οποίος διήρκεσε 1 ώρα και 25 λεπτά. Οι θεαταί απεθέωσαν αμφοτέρους δια την τέχνη των.
 • Από ολίγων ημερών κυκλοφορεί η φήμη οτι ένα φάντασμα γυρίζει το βράδι στους δρόμους του Πλατρειθιά. Πολλοί μάλιστα εβεβαίωναν οτι ενεφανίσθη εις αυτούς ακόμη και ημέραν. Ολόκληρος η Κοινότης έχει αναστατωθεί, φόβος δε και τρόμος έχει καταλάβει πολλούς, ευπίστους, που μόλις σουρουπώσει κλειδώνονται στα σπίτια τους. Αυτά τα χοντρά αστεία πρέπει να λείψουν!
 • Δεν φανταζόμουν οτι υπάρχουν θιακοί ηθοποιοί στο Χόλλυγουντ. Πρόκειται για τον Rudolph Rico ή μάλλον για τον Δημ. Κολυβά που μας παρουσιάζεται με μία ταινία του γυρισμένη στην έρημο. Ίσως μια μέρα το μικρό αστεράκι ο Rico ο Θιακός, να γίνη ένας μεγάλος κινηματογραφικός αστήρ, διεθνούς αξίας και φήμης, που γι’ αυτόν να υπερηφανεύεται η ιδιαιτέρα του Πατρίς.

Ο ΠΑΛΑΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.