ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΕ 5-1 ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση, λόγω του πρόσφατου σεισμού στην Ιθάκη και σε διαμαρτυρίες προς την ΕΠΣΚΙ από πλευράς Οδυσσέα, τα Διλινάτα επικράτησαν με 5-1 το πρωί στο γήπεδο των Κεραμειών του Οδυσσέα.

«Αφιερώνουμε τη σημερινή μας παρουσία στον αγώνα στους σεισμοπαθείς συγχωριανούς μας. Η προσπάθειά μας για να μείνει ζωντανή η κοινωνία της Βόρειας Ιθάκης συνεχίζεται την επόμενη μέρα και κάθε μέρα», ήταν τα λόγια του τεχνικού των φιλοξενούμενων, Σπύρου Ζερβού. Η ομάδα του είχε ζητήσει αναβολή του αγώνα λόγω του σεισμού, όμως η ΕΠΣΚΙ δεν έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι η ομάδα του Σταυρού παρουσιάστηκε στο ματς με πολλές απουσίες. Το παιχνίδι ήταν μέτριο και κατά διαστήματα κακό, με τα Διλινάτα να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, να δημιουργούν ευκαιρίες, ενώ τρεις φορές οι προσπάθειες των κυπελλούχων σταμάτησαν στα δοκάρια του Περίχαρου. Το πρώτο εικοσάλεπτο δεν ήταν καλό και έτσι φτάσαμε στο 22 για να δούμε την εκτέλεση φάουλ του Σπύρου Κουρκουμέλη να περνάει λίγο έξω από την εστία των Θιακών. Τρία λεπτά αργότερα τα Διλινάτα θα ανοίξουν το σκορ. Μετά από άστοχο σουτ του Βαγγελάτου (κόντρα σε αμυντικό) η μπάκα θα φτάσει στον Διονύση Τζωρτζάτο και αυτός από κοντά θα γράψει το 1-0 για την ομάδα του. Στο 29 ο Γιώργος Αναλυτής δεν θα προλάβει το γύρισμα του Κατσούρη, ενώ στο 31 ο Περίχαρος θα σταματήσει τον επιθετικό των Διλινάτων στο τετ-α-τετ. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Περίχαρος θα πει και πάλι «όχι» σε σουτ του Γιώργου Αναλυτή.

Αγχώθηκαν για δέκα λεπτά τα Διλινάτα

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν καλύτερο, αφού σημειώθηκαν και πέντε τέρματα. Στο 48 ο Γιώργος Αναλυτής θα έχει δοκάρι, αλλά τρία λεπτά αργότερα δεν θα αστοχήσει. Ο Τανουσάι θα τον βρει μέσα στην περιοχή και δεξιά, αυτός θα πιάσει ένα περίεργο ψηλοκρεμαστό πλασέ και θα στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 2-0. Στο 54 το σουτ του Σπύρου Κουρκουμέλη θα χτυπήσει στο δοκάρι και δέκα λεπτά αργότερα ο Οδυσσέας θα αγχώσει την ομάδα των Διλινάτων. Στο 64 ο Λιβιεράτος θα βρει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων τον Π. Κουτσουβέλη, αυτός θα πλασάρει στην έξοδό του τον Καλαφάτη και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1. Στο 74 όμως ο Βαγγελάτος θα διώξει τα όποια σύννεφα υπήρχαν στον ορίζοντα, αφού με σουτ εκτός περιοχής θα δώσει πάλι αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Το ματς ουσιαστικά θα τελειώσει στο 77 όταν ο Διονύσης Τζωρτζάτος με σουτ από τα όρια της περιοχής θα νικήσει τον Περίχαρο για το 4-1. Ο θρίαμβος των Διλινάτων θα ολοκληρωθεί στο 82 πάλι με τον Βαγγελάτο, ο οποίος πέρασε δύο ποδοσφαιριστές του Οδυσσέα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Περίχαρο για το 5-1. Το ματς θα ολοκληρωθεί με ένα ακόμη δοκάρι για τους γηπεδούχους. Ο Φατιόν θα πιάσει το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να τραντάζει το κάθετο δοκάρι του Περίχαρου, μένοντας έτσι ως τελικό το 5-1.

ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Δημήτρης Κουρκουμέλης), Καλαφάτης, Κατσούρης (62 Στεφανιώτης), Λουλάι, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Δημ., Κουρκουμέλης Σπ., Βαγγελάτος, Τζωρτζάτος Διον., Κουρκουμέλης Χρ. (13 λ.τ. Κουγιανός), Αναλυτής Γ., Γεωργόπουλος (46 Τανουσάι).

ΟΔΥΣΣΕΑΣ: (Σπύρος Ζερβός), Περίχαρος, Λιβιεράτος, Μαρούλης, Λεκατσάς, Βασιλόπουλος, Κουτσουβέλης Π., Κώτσης, Μεκάνι, Παπάς, Ρομποτής (46 λ.τ. Κουτσουβέλης Ι.), Σόμπολας (85 Τσιτσαρόλης).

Ρεπορτάζ: ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ