ΘΙΑΚΑ & ΑΛΛΑ: ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Ξεκινάω τη συνεργασία μου με το ithacanews του Τηλέμαχου Καραβία με το τίτλο ΘΙΑΚΑ & ΑΛΛΑ και ελπίζω να ρίξω λάδι στη φωτιά της ενημέρωσης! Η είδηση που δίνω σήμερα είναι μαχαίρι ενάντια σ αυτούς που τάχουνε και τα παίρνουν μαζί τους στο μεγάλο ταξίδι.ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Προ ημερών σ ένα άρθρο μου στο ΛΑΖΑΡΕΤΟ καλούσα τις Τοπικές Αρχές και όλους τους κοινωνικούς – πολιτιστικούς – επιστημονικούς φορείς του νησιού μας να αναλάβουν τη πρωτοβουλία να φιλοξενήσουμε σώζοντας πέντε έως δέκα ορφανά προσφυγόπουλα που γλύτωσαν από το θάνατο και βρίσκονται ‘στο έλεος του Θεού» εδώ στην Ιθάκη. Έχουμε την ανθρώπινη υποχρέωση να σώσουμε κάποιες ανθρώπινες υπάρξεις που στα πρώτα χρόνια της ζωής τους έμειναν χωρίς γονείς σε κάποιο νησί του Αιγαίου αφού γλύτωσαν από το πόλεμο και τα κύματα.

  • Δυστυχώς και πολύ λυπάμαι γι αυτό, δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση ούτε για μια συζήτηση πάνω στο ζήτημα αυτό!
  • Αφού λοιπόν κανείς Τοπικός Αξιωματούχος δεν συγκινείται από τα παιδιά της «θάλασσας» που φέρνουν από την τηλεόραση δάκρυα σε όλους μας καλώ την Θιακιά κοινωνία στο σύνολο της να πάρει την μόνη σωστή απόφαση που επιβάλλει το ανθρώπινο μας καθήκον ως Έλληνες και να φιλοξενηθούν εδώ στην Ιθάκη 5 έως 10 παιδιά ηλικίας αυτοεξυπηρέτησης τα οποία άνετα μπορεί να μείνουν σε κάποιες οικογένειες η σε χώρους που διαθέτει ο Δήμος Ιθάκης, εδώ να τα σώσουμε, να τα μεγαλώσουμε, να μάθουνε γράμματα, να τα δώσουμε ελεύθερα στον «κόσμο».
  • Αλλοίμονο εάν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι ιερείς του νησιού μας, οι γιατροί το Κέντρου Υγείας και οι επαγγελματίες της Ιθάκης να μείνουν αδιάφοροι!

Πιστεύω πως όλοι οι Θιακοί θα στηρίξουν τη θεάρεστη αυτή προσπάθεια. Κάποτε στο χώρο απ όπου ξεκινάνε για τη ζωή στην ίδια θάλασσα που πνίγονται, τη ίδια τύχη είχαν και τα δικά μας παιδιά ελληνόπουλα.

ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Υ.Γ. Σήμερα έμαθα πως παρόμοια πρόταση του Νίκου Λουράντου στο Δ.Σ δεν έγινε δεκτή! Σας περισσεύουν τα δάκρυα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.