ΤΙ «ΕΤΑΞΕ» Η ΚΡΑΤΣΑ ΣΤΟΝ «ΑΝΙΚΑΝΟ» ΚΑΙ «ΘΡΑΣΥ» ΣΠΥΡΟΥ;

Η συμφωνία που κυοφορείτο μετά από μεγάλες πιέσεις της Ν.Δ. ανακοινώθηκε και επίσημα με bonus τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, όπως λένε οι πληροφορίες.

 Ο Σπύρος Σπύρου, παρά τους χαρακτηρισμούς που δέχθηκε για ανικανότητα, θρασύτητα, για μηδαμινή πολιτική προσφορά και ανεντιμότητα, συμφώνησε τελικά να στηρίξει τη Ρόδη Κράτσα διεκδικώντας, πάντως, για τον εαυτό του το νούμερο δύο της περιφερειακής αρχής εάν και εφόσον εκλεγεί η εκλεκτή της Ν.Δ. στη θέση του Περιφερειάρχη.

Θέλει να είναι το… «δεύτερο βιολί»

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκαν τηλέφωνα από τα κεντρικά της Ν.Δ. τα οποία, όπως φαίνεται, επανέφεραν τον πρώην περιφερειάρχη στην… κομματική γραμμή, με υποσχετικές για αξιοποίηση και λόγο στη νέα περιφερειακή αρχή.

Αυτό φαίνεται και από την ανακοίνωση Σπύρου, ο πρώην περιφερειάρχης διεκδικεί και επίσημα να είναι το… «δεύτερο βιολί», αφού τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι όποιες συζητήσεις σήμερα και στο μέλλον θα πρέπει να γίνονται από τους δύο επικεφαλής και όχι από άλλους…

Η σημείωση αυτή ήρθε ουσιαστικά ως απάντηση στην ανακοίνωση της ίδιας της Ρόδης Κράτσα, η οποία δεν κάνει πουθενά λόγο για συνεργασία την επόμενη ημέρα.

Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι

Οι εξελίξεις αυτές έχουν δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας σε μερίδα υποψηφίων του Σπύρου Σπύρου, οι οποίοι έχουν άλλωστε μείνει εκτός νυμφώνος (δεν εξελέγησαν) και, ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή ούτε η επιχείρηση προσέγγισής τους για θέση στη νέα περίοδο. Στελέχη της μερίδας αυτής έκαναν λόγο για απόφαση Σπύρου χωρίς καν να υπάρξει συζήτηση εντός της παράταξης. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντείνονται οι πιέσεις αλλά και οι υποσχέσεις για το μέλλον, σε στελέχη αλλά και δημοτικούς συνδυασμούς σε όλη την Κέρκυρα ακόμα και από άλλους χώρους να στηρίξουν Κράτσα, με την υποσημείωση ότι έρχεται και κυβέρνηση της Ν.Δ. με ό,τι σημαίνει αυτό.

Ξέχασαν Νίκο Γεωργιάδη και «ψεύτη Σπύρου»…

Εντύπωση προκαλεί το ότι από τις ανακοινώσεις Κράτσα και Σπύρου, απουσιάζει οποιαδήποτε έστω έμμεση αναφορά «αποκατάστασης» των προσβλητικών δηλώσεων ένθεν και ένθεν, δηλώσεις που ξέφευγαν πολύ από τις πρακτικές των προεκλογικών υπερβολών και στρεφόντουσαν με ύβρεις και σοβαρές κατηγορίες ο ένας στον άλλο.

Ο κ. Σπύρου είχε υποστηρίξει ότι η υποψηφιότητα Κράτσα ήταν αποτέλεσμα απόφασης του καταδικασθέντος για ασέλγεια κατά ανηλίκου Νίκου Γεωργιάδη που λειτούργησε υπόγεια, ενώ η κα Κράτσα είχε χαρακτηρίσει σε γραπτή της ανακοινωση το Σπύρου ως «ανύπαρκτο», «υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση της Κέρκυρας και των άλλων νησιών του Ιονίου», «αχάριστο αντάρτη», «θρασύ, αυθάδη» και «ψεύτη» καθώς και ότι είχε μηδαμινή πολιτική παρουσία και προσφορά στον τόπο.

Ενδιαφέρον έχει πως οι δύο πολιτικοί θα συνεργαστούν στο μέλλον έχοντας ο ένας αυτή την άποψη για τον άλλο…

CorfuPress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.