ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΙΘΑΚΗΣΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΒΡΗ

1.  Πόσο καθοριστική ήταν η παρέμβαση της βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την επανέναρξη του δρομολογίου Πατρών-Ιθάκης που η διακοπή του δύο χρόνια τώρα από τους γνωστούς εφοπλιστές καθήλωσαν την ανάπτυξη του νησιού μας.Η τουριστική και όχι μόνο ανάσα που πήρε η Ιθάκη μέσα στις τωρινές οικονομικές συνθήκες φέτος το καλοκαίρι ήταν σωτηρία.  Φανταστείτε τι θα γίνει εάν εκλεγούν εκείνοι που κατάργησαν τη γραμμή των Πατρών.

  1. Πόσο καθοριστική ήταν η παρέμβαση της βουλευτού στη Βουλή για τη παροχή κινήτρων για τους μαθητές της Μ.Ε στις εξετάσεις τους στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, λόγω των τελευταίων μεγάλων σεισμών στο Νομό μας. Η μεγάλη επιτυχία των Ιθακησίων μαθητών μαρτυρεί πόσο ωφέλησε αυτή η ρύθμιση τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  2. Πόσο καθοριστική ήταν η παρέμβαση της βουλευτού στις αρμόδιες Οικονομικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα στη Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για τη σημαντική μείωση των εξουθενωτικών προστίμων των επαγγελματιών των παραλιακών χώρων σ όλη την Ιθάκη που είχαν επιβληθεί τελευταία λόγω τοπικών χωροταξικών αδυναμιών.
  3. Τέλος να θυμίσουμε τις συνεχείς παρεμβάσεις της τους 7 μήνες πού ήταν κυβερνητική βουλευτής σε όλα σχεδόν τα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.
  4. Για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης από το Υπ. Υγείας.
  5. Για την άμεση επαναδημοπράτηση από τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων του λιμανιού του Πίσω Αετού.
  6. Για τη ευαισθητοποίηση του Υπ. Πολιτισμού σχετικά με την εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Αθανασίου.
  7. Για τις συνεχείς οχλήσεις της στο Υπ. Εσωτερικών προκειμένου να προσληφθούν δυο μηχανικοί γιατί ο Δήμος δεν έχει κανέναν στην Τεχνική του Υπηρεσία και δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα έργο.
  8. Επίσης για την επαναλειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Ιθάκης που το κλείσιμο του ταλαιπωρεί αφάνταστα όλους τους Ιθακήσιους.

Αφού σκεφτείτε όλα αυτά συν το γεγονός ότι το νησί μας έκλεισαν η Εφορεία, το ΙΚΑ, το Ιστορικό Αρχείο και προπάντων το Ειρηνοδικείο Ιθάκης από τις προηγούμενες συντηρητικές Κυβερνήσεις, τότε θα ξέρεις που θα ψήφισεις στις εκλογές για το καλύτερο μέλλον της Ιθάκης μας.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΙΘΑΚΗΣ