ΤΟ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ….

Και από τη Τρίτη το πρωί το Διονύσιος Σολωμός θα εξυπηρετεί, καθημερινά, τους Θιακούς και τους Κεφαλονίτες, συντομεύοντας κατά πολύ την απόσταση που μας χωρίζει από τη Πελοπόννησο…

Το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ είναι ένα πολύ καλο, σύγχρονο φέρυ μπωτ, καλοτάξιδο, με έμπειρο πλήρωμα και αναμένεται να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους συμπατριώτες μας..

Από κει και πέρα..

Αυτό που χρειάζεται είναι η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ του καραβιού.. Από όλους.. Όπως άλλωστε στηρίξαμε, ΟΛΑ τα καράβια, που ήρθαν να εξυπηρετήσουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές των νησιών μας, με ασφάλεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό..

Παρά πολλοί ήσαν αυτοί που, από τη πρώτη στιγμή που “βγήκε” η είδηση για τη νέα γραμμή, πήραν θέση, έγραψαν, φώναξαν και απαίτησαν, αυτή η ιδέα και αυτή η προοπτική να γίνει πράξη!

Η γραμμή Πάτρα- Σάμη-Ιθάκη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη στα νησιά μας ..Ένιαι ζωτική ανάγκη και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί!  Η γραμμή Πάτρα- Σαμη-Ιθάκη είναι από σήμερα γεγονός αλλά για να παραμείνει χρειάζεται την στήριξη ΟΛΩΝ μας! Και των ιδιωτών αλλά πολύ περισσότερο των εταιριών εκείνων που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις μεταφορές!

Και φυσικά, αυτοί που θα πρέπει να στηρίξουν από τη πρώτη στιγμή τη νέα γραμμή, είναι οι συμπατριώτες μας μέτοχοι του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς! Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, έχει την ηθική αλλά και κοινωνική υποχρέωση να αξιοποιεί και να χρησιμοποιεί ΟΛΑ τα υπάρχοντα θαλάσσια μέσα, από όποιο Λιμάνι κι αν ξεκινούν αυτά. Και η Σάμη ήταν ανέκαθεν η ΠΡΩΤΗ θαλάσσια πύλη του νησιού και το πρώτο λιμάνι στην προτίμηση των Κεφαλλήνων επειδή μ ‘αυτό το τρόπο έχουν άμεση “πρόσβαση” στη Πάτρα, αποφεύγοντας τη “γύρα” του Πόρου και τα επιπλέον 78 χιλιόμετρα του Κυλλήνη- Πάτρα.

Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με το άνοιγμα της νέας γραμμής, και να δρομολογήσει λεωφορεία που να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται τα ανάλογα δρομολόγια του ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ..

Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς υπάρχει για να εξυπηρετεί ΟΛΟΥΣ τους Κεφαλονίτες και ΟΛΑ τα ΜΕΣΑ θαλάσσιας συγκοινωνίας, χωρίς προτιμήσεις σε συγκεκριμένα άτομα, παρατάξεις ή ηγετικές ομάδες! Οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ γνωρίζουν, καλύτερα απο το οποιονδήποτε άλλον, στο νησί, πόσο εξυπηρετεί τους Κεφαλονίτες η γραμμή Σάμης – Πάτρας και στα πλαίσια αυτά, η άμεση δρομολόγηση λεωφορείων στη γραμμή Πάτρα- Σάμη αποτελεί μονόδρομο!

Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς δεν θα πρέπει να δεχτεί ούτε υποδείξεις ούτε “απαγορεύσεις” από κέντρα που πιθανόν να εξυπηρετούν στόχους ξένους προς το κοινό συμφέρον..  Γιατί κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει ως μπούμεραγκ εναντίον της ίδιας της εταιρίας.. Γεγονός που θα πλήξει άμεσα και το κύρος της αλλά και το ίδιο το επιχειρηματικό της κέρδος.

ΤΟ ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς καλείται σήμερα να παίξει το ρόλο που οι περιστάσεις και τα νεα δεδομένα απαιτούν. Θέτοντας για μια ακόμα φορά, τα λεωφορεία του και το προσωπικό του στην υπηρεσία του λαού της Κεφαλονιάς..

Σε κάθε άλλη περίπτωση , θα κριθεί από τον κόσμο..

ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ