ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ

Για άλλη μία φορά εντυπωσίασε και μάγεψε το κοινό με την εμφάνιση της η Φιλαρμονική μας. Με το υπέροχο ρεπερτόριο της και τις εξαιρετικές της εκτελέσεις συνδυάζοντας αρμονικά ρυθμούς και μελωδίες, δημιούργησε ένα θαυμάσιο και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Η Συναυλία της που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, χαρακτηρίστηκε από τόσο μεγάλη προσέλευση του κοινού ,που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι συμπατριώτες μας όπως και πάρα πολλοί επισκέπτες του νησιού μας, κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του πρώην 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιθάκης και νυν Νηπιαγωγείου. Δημιούργησαν μία ζεστή ατμόσφαιρα, συμμετείχαν ενεργά, καταχειροκρότησαν και επιδοκίμασαν αυτή την όμορφη εκδήλωση. Η πρωτοφανής επαφή ορχήστρας και κοινού προκάλεσε συγκίνηση και ενθουσιασμό, όπου το δυνατό ρυθμικό και παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος προκάλεσε διπλό «μπιζάρισμα».

Αυτή η Φιλαρμονική βασίζεται στην καθημερινή της λειτουργία, οργάνωση και διδασκαλία. Διαθέτει ένα καταπληκτικό έμψυχο δυναμικό, που καθοδηγείται από δύο εξαίρετους και άρτια εκπαιδευμένους δασκάλους, οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα με στόχο την ποιοτική βελτίωση και την εν γένει επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου, με καθημερινή επίσης παρουσία σ΄αυτόν. Έχει ένα ευρύ και μεγάλο πλέον φάσμα ρεπερτορίου, από το οποίο ανταπεξέρχεται μέσω της συνεχούς προσπάθειας με λεπτές αποχρώσεις και καλαίσθητες ερμηνείες.

Η υπέροχη μουσική, το θαυμάσιο καλλιτεχνικό αισθητήριο του κοινού και η γοητεία της μπάντας που προέρχεται από το Ιόνιο, συνετέλεσαν σε μία αξέχαστη βραδιά. Είναι προφανές γιατί είναι τόσο επιθυμητές μεταξύ τους η Ιθάκη και η Φιλαρμονική της.

Σας ευχαριστούμε για την ηθική και οικονομική σας στήριξη.

Εκ του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ομίλου Ιθάκης