VELVETBUS 2019 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ!!!!!

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ / ΠΑΞΟΙ / ΛΕΥΚΑΔΑ / ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ / ΙΘΑΚΗ / ΑΘΗΝΑ

Το VelvetBus είναι ένα κινούμενο μουσικό – εικαστικό – κινηματογραφικό εκπαιδευτικόD.I.Y. φεστιβάλ που στόχο έχει την προώθηση και την ανάδειξη μιας σύγχρονης ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής και να την φέρει σε άμεση επαφή με την Ελληνική περιφέρεια.

Οι πρώτες VELVETBUS περιοδείες πραγματοποιήθηκαν από το 2008 μέχρι και το 2011 και τώρα κάποια χρόνια μετά, η Ομάδα Velvet, το VelvetRoom και μια μεγάλη ομάδα συνεργατών με μουσικούς, εικαστικούς, κινηματογραφιστές και γραφίστες παίρνουν το VelvetBus, πλοία, τρένα και ποδήλατα και περιοδεύουν ως ένα σύγχρονο εναλλακτικό «μπουλούκι» σε όλη την Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός τα νησιά του Ιονίου. Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη. Αυτός ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο event στην Αθήνα.

Σε κάθε νησί για δύο ημέρες θα πραγματοποιούνται events, συναυλίες, εικαστική έκθεση, κινηματογραφικές προβολές, workshops και talks σε συναυλιακούς χώρους, πολυχώρους, θέατρα, bars και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Live:TheCallas, Sillyboy’s Ghost Relatives, LOU, SΕΜ

DJ sets: Chris B.I. (The Last Drive)

Κινηματογραφικές προβολές σε επιμέλεια Νίκου Πάστρα:
Λήδα Βαρτζιώτη,  Βασίλης Κεκάτος, Ζακλίν Λέντζου,Χρήστος Μασσαλάς, Ντάνιελ Μπόλντα, Δημήτρης Τσακαλέας, Λία Τσάλτα, Δάφνη Χαιρετάκη, Κωστής Χαραμουντάνης

Εικαστική έκθεση σε επιμέλεια Μαρίνας Βελισιώτη:
Τούμπουρα Σοφία, Γιώργος Τούρλας, Πάυλος Τσάκωνας, Αλεξία Καραβέλα, Μαρίνα Βελησιώτη, Θεοδώρα Μαλάμου, The Callas, Φίλιππος Καβάκας, JOLA, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Σοφια Παπακώστα, Ευη Καλογηροπούλου.

Workshops καιTalks με θεματολογία γύρω απο την σύγχρονηD.I.Y. καλλιτεχνική πρακτική. DoItYourselfμουσικές παραγωγές, Zines, NoBudget κινηματογράφος,ρυθμοί και μουσικές στην κουζίνα, το μπάνιο και το υπνοδωμάτιό μας.

Beat and Rythm– Ένα workshop για το ρυθμό και τα ρυθμικά μοτίβα που μας είναι πολύ γνωστά και οικεία

Φτιάχνοντας ένα περιοδικό – zine – Τι είναι ένα zine και πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας με μέσα που έχουμε στα χέρια μας.Uεματολογία – υλικό – υλοποίηση – ”διανομή”.

Iwanttobeasongwriter – Tips για το πως να συνθέσεις ένα τραγούδι, θα αναφερθούμε στο “σπιτικό»studiovsprofessionalstudio και θα γίνει μια γενική παρουσίαση γνωστών songwriters όπως η JoniMitchell και ο EltonJohn.

CinemaNow! – Πως με απλά μέσα, χαμηλό προυπολογισμό, συνεργασίες, σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορείς να φτιάξεις την δικιά σου ταινία.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Πρώτη μέρα: Live 9 η ώρα

 Δεύτερη μέρα: Ομιλίες, workshops, έκθεση: 5-9, Προβολές: 9-11.30, DJ set: 11.30 -2.

31/8-01/9 Κέρκυρα .

02/9-3/9  Παξοί.

4/9-5/9  Λευκάδα.

6/9-7/9 Κεφαλονιά.

8/9-9/9  Ιθάκη.

VELVET / Μιλτιάδου 17, Αθήνα, 4ος Όροφος / τ. 210 3314923

Επικοινωνία: Θωμάς Βλησμάς / thomasvlismas@yahoo.gr / τ.6934165112

Λάκης και Άρης Ιωνάς/Velvet Team/ The Callas     

Από το 2005 μέχρι σήμερα, τα αδέλφια Λάκης & Άρης Ιωνάς, έχουν αναπτύξει ένα πρωτόγνωρο, πολυμορφικό project, το Velvet team.

Έχοντας σπουδάσει fine arts στην Αγγλία (MA – ChelseaCollegeofArt), επέστρεψαν στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 2000, και ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται σε διάφορες μορφές τέχνης και πολιτιστικές παραγωγές.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, δημιούργησαν μια ομάδα από μουσικούς, εικαστικούς, κινηματογραφιστές, γραφίστες. Το σύνολο αυτό των συνεργατών έχει τη μορφή μιας μεγάλης κολεκτίβας-παρέας, που εδώ και 15 περίπου χρόνια υπό την ονομασία VELVET, παρουσιάζει τη σύγχρονη ανεξάρτητη καλλιτεχνική δημιουργία, μέσα από εκδόσεις, ταινίες, συναυλίες, φεστιβάλ, events, τόσο στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, όσο και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, και πάντα με μια υψηλή αισθητική, και απόλυτα επαγγελματικά standards.

Συνοπτικά οι δράσεις του Velvet

•           Έκδοση του πολιτιστικού–νεανικού μηνιαίου freepress περιοδικού, Velvet magazine / 2005–2010.

•           Velvet Bus. Περιοδεία Ελληνικών συγκροτημάτων, εικαστικών και κινηματογραφιστών, σε ολόκληρη την Ελλάδα με ένα πούλμαν/ 2008 -2011.

•           Velvet festival. Τριήμερο festival στην Αθήνα, με συμμετοχές εικαστικών, κινηματογραφιστών και μουσικών στο BIOS (Γ. Λάνθιμος, Γ. Οικονομίδης, Ε. Στεφανή, Α. Βούλγαρης, TheLast Drive, Baby Guru κ.α.) / 2005-2011.

•           Έκδοση του διμηνιαίου Lust magazine, με αποκλειστικά γυναίκες συντάκτριες και θέματα γύρω από την γυναικεία δημιουργικότητα/ 2012-2014.

•           Lust lands festival. Εικαστικές και μουσικές δράσεις και λογοτεχνία, σε ένα αγρόκτημα στην Ερμιόνη Αργολίδας, με την συμμετοχή των: Λεωνίδα Εμπειρίκου, Νάντια Αργυροπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου, Athens Biennial κ.α./ 2012-2013.

•           Velvet Volcano. Φεστιβάλ με video art και ζωντανή μουσική, στο απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι της Λέσβου, και σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/2007.

•           Velvet Prize. Ετήσια ψηφοφορία κοινού και βραβείο καλύτερης κυκλοφορίας, στην ανεξάρτητη σκηνή με έπαθλο ταξίδι στο Λονδίνο και συναυλία στο φημισμένο Ar trocker Magazine Club/ 2007-2010.

Παράλληλα, και υπό τον τίτλοThe Callas, ηVelvet team έχει εκθέσει έργα της σε σημαντικούς Ελληνικούς και διεθνείς θεσμούς και μουσεία,όπως: Documenta 14 (Athens – Kassel), Palais de Tokyo (Paris), Family Business gallery (New York), DESTE foundation (Athens), Benaki Museum (Athens), Faggionato Fine Art (London), Athens Biennial (Athens), Andreas Melas gallery (Athens), YinkaShonibare Space (London), The Breeder gallery (Athens), ATOPOS cvc (Athens) etc.

Στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, έχουν συνεργαστεί για πολλά χρόνια και σε πολλά και διαφορετικά projects, με ονόματα όπως: Lee Ranaldo (Sonic Youth), Jim Sclavunos (Nick Cave, Lydia Lunch, The Cramps), και έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε: Ευρώπη και Αμερική, μαζί με ονόματα όπως, Thurston Moore, Lee Ranaldo, The Brian Jonestown Massacre, Ty Segallκαι Nick Cave.

Στην πολιτιστική παραγωγή όλης της ομάδας έχουν αναφερθεί κατά καιρούς. πολλά σημαντικά διεθνή Μ.Μ.Ε. όπως τα New York Times, The Independent, Brooklyn Vegan, Vice, Noisey, MOJO.

Velvet

velvetmornings.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.