ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Την κήρυξη της έναρξης του έβδομου στη σειρά Περιφερειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δεκατριών επί συνόλου Περιφερειακών Συνεδρίων, που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», έκανε ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στους στόχους του Περιφερειακού Συνεδρίου και στην ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου και την ενίσχυση των Ιονίων νήσων από την κυβέρνηση.

«Στόχοι της Περιφέρειας Ιονίων νήσων στους οποίους θέλουμε η Κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό μας, αρωγός και σύμμαχος είναι η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, η ανάδειξη ως κυρίαρχο στοιχείου του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η εφαρμογή εθνικής νησιωτικής πολιτικής, η κατοχύρωση της ενότητας και της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων νήσων. Η αποδυνάμωση μέσω απομάκρυνσης κρατικών δομών πρέπει να λάβει τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η υπεράσπιση του δημοσίου πλούτου και των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η απόδοση πόρων στην Περιφέρεια με βάση το επί τόπου παραγόμενο εθνικό προϊόν, ως ελάχιστη δημόσια επένδυση για την εξασφάλιση της αειφορίας, η προσέγγιση και επίλυση του προβλήματος των μεταφορών, χερσαίων και θαλασσίων και η υλοποίησης του μεταφορικού ισοδυνάμου και η επένδυση στην τουριστική οικονομία, η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και η προστασία και ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» είναι μερικοί μόνο από τους στόχους μας. Τώρα είναι η ώρα να πάρει η κυβέρνηση τις γενναίες αποφάσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, που λαμβάνει χώρα, σε ξενοδοχείο, στα Γουβιά, θα συμμετέχουν περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς Υπουργείων, που έχουν έρθει οι περισσότεροι από χθες το βράδυ στο νησί, προκειμένου με τις επαφές που θα έχουν, να διαπιστώσουν τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υφίστανται ευρύτερα σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

Σήμερα πρώτη μέρα του Αναπτυξιακού Συνέδριου Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα συζητήθηκαν θέματα Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας πρότεινε στον υφυπουργό Παιδείας  την ίδρυση τμήματος συντήρησης  αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στην Ιθάκη και στην υπουργό Πολιτισμού την συνέχιση ανασκαφών στον Αη Θανάση , την επισκευή του Σπηλαίου των Νυμφών ώστε να καταστεί επισκέψιμο  και την άμεση χρηματοδότηση για την επισκευή κτιρίου που παρέλαβε από το υπουργείο Οικονομικών  και που προορίζεται για ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού την βοήθεια της για αναβίωση του Θεατρικού και Μουσικού Φεστιβάλ Ιθάκης, ενώ από τον υφυπουργό Αθλητισμού την άμεση επιχορήγηση όλων των αθλητικών σωματείων της Ιθάκης τα οποία δεν έχουν επιχορηγηθεί τα δέκα τελευταία χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.