ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Παρακολουθώντας διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το έργο της κατασκευής του λιμανιού στον Πίσω Αετό, θα ήθελα να επισημάνω ότι όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά καλό θα είναι να ζητά υπεύθυνη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα θεσμοθετημένα όργανα έτσι ώστε να μην εκτοξεύονται αδιακρίτως «πυροτεχνήματα», κενά περιεχομένου χάριν εντυπωσιασμού.

Πολλά ερωτήματα για την πορεία του έργου απαντήθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στην Ιθάκη στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου όπου όποιος πολίτης Ιθάκης επιθυμούσε μπορούσε να παραβρεθεί και να καταθέσει ερωτήσεις, ενστάσεις και να λάβει τις απαντήσεις του εκεί.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους τους Θιακούς πώς την απόλυτη ευθύνη καθυστέρησης του έργου την έχει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του κ. Σπύρου και αυτοί που στήριξαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές τους σε τοπικό επίπεδο.  Η παρούσα Περιφερειακή αρχή του κ. Γαλιατσάτου είναι αυτή που κήρυξε έκπτωτο τον προηγούμενο εργολάβο, τον οποίο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, κρίνοντάς τον αναξιόπιστο, ζητούσαν από το 2011 να αποπεμφθεί αλλά συναντούσαν τις αντιρρήσεις του κ Σπύρου και της πλειοψηφίας του τότε περιφερειακού συμβουλίου.

Η παρούσα Περιφερειακή αρχή του κ. Γαλιατσάτου είναι αυτή που ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και που ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια και σκοπέλους επανεκκίνησε την διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού στον οποίο ανακηρύχθηκε μειοδότης.  Εντός των επόμενων μηνών προβλέπεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος στο έργο.

Όλοι οι Θιακοι γνωρίζουν καλά ποιοι ευθύνονται για την απαράδεκτη  τριτοκοσμική εικόνα του λιμανιού του Πίσω Αετού αλλά η παρούσα Περιφερειακή Αρχή έχει  στοιχηματίσει να την αλλάξει και θα την αλλάξει τηρώντας τα υπεσχημένα.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΝΤΗΛΑΣ

Έπαρχος Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.